Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem – ŠK Caissa Třebíč „D“ 3½ – 4½

ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem – ŠK Caissa Třebíč „D“ 3½ – 4½

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

V neděli 6. 2. 2011 se v 7. kole Krajské soutěže Vysočina – východ utkalo naše „d-mužstvo“ proti domácímu týmu ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem. Zápas byl napínavý do samého konce, našemu družstvu se nakonec podařilo zvítězit půlbodovým rozdílem. V celém článku popisuje Jarda Tellinger boje na jednotlivých šachovnicích.

1. šachovnice: František Svoboda – Karel Krondráf ml. Tato partie probíhala zpočátku velmi poklidně. Každý z hráčů se snažil dosáhnout co nejlepší pozice na šachovnici. Ve střední hře docházelo k celkem ostrým výměnám. Soupeř obětoval věž, ale tato oběť se mu stala osudnou. Soupeř přehlédl dobře zabezpečenou obranu a o celou věž přišel. Vzápětí se dopustil dalších hrubých chyb, kde přišel o další věž. Náš hráč měl poziční i materiální převahu (dvě věže navíc) a s přehledem partii vyhrál.

2. šachovnice: Vladimír Bazala – Radovan Hájek. Tato partie byla zpočátku vyrovnaná a vypadalo to, že skončí remízou. Náš hráč remízu nabídl, ale soupeř ji nepřijal. Hra pokračovala. Nakonec náš hráč soupeři podlehl.

3. šachovnice: Jiří Obršlík – Pavel Karas. Zahájení bylo vcelku poklidné. Ve střední hře se bojovalo naplno o každé pole. Náš hráč v tomto boji neobstál a partii prohrál.

4. šachovnice: Vladimír Benda – Karel Krondráf Karel st. Standardní hra, ve střední hře docházelo k výměnám, kdy náš hráč získal materiální převahu. S touto výhodou dostal soupeře pod tlak. Tento partii vzdal.

Souboj ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem proti ŠK Caissa Třebíč „D“

Souboj ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem proti ŠK Caissa Třebíč „D“

5. šachovnice: Jaroslav Tellinger – Martin Peňáz. Moje partie zpočátku probíhala poklidně. Ve střední hře docházelo k ostrým výměnám, kdy soupeř získal menší poziční převahu. Snažil jsem se o dobrý útok, ale v závěru hry jsem přehlédl jeden tah a dostal jsem se do problémů. Soupeř hrál velice dobře a pozorně, neudělal žádnou chybu. Partii jsem vzdal.

6. šachovnice: Lukáš Bachan Lukáš – Jan Pelán. Velice pěkná partie. Od začátku hráči hráli velmi pozorně. Partie byla po celou dobu vyrovnaná a skončila remízou.

7. šachovnice: Zbyněk Ševčík – Jan Jelínek. Partie zpočátku probíhala podle teorie. Ve střední hře náš hráč získal dva pěšce a poziční výhodu. Hra pokračovala ve prospěch našeho hráče až do samého konce. Ten získával stále větší materiální převahu a s přehledem vyhrál.

Na osmé šachovnici kontumačně vyhrál náš hráč Ivan Kovács.

Zbyněk Ševčík proti Janu Jelínkovi

Zbyněk Ševčík proti Janu Jelínkovi

Aktualizováno Středa, 09 Únor 2011 21:50  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...