Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články TJ Caissa Třebíč „D“ – TJ Sokol Jámy - 17.2.2019

TJ Caissa Třebíč „D“ – TJ Sokol Jámy - 17.2.2019

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

K odvetnému zápasu jsme přivítali družstvo TJ Sokola Jámy. Chtěli jsme jim vrátit podzimní porážku,bohužel, to se nepodařilo.

Jako první  skončila partie Aloise Pokorného s V. Pařilem, který na podzim nehrál a v ní Alois bohužel, přišel o dva pěšce a také ztratil věž oproti lehčí figuře a patii vzdal.

Pavel Novák hrál na 5. šachovnici proti mladému Petru Sklářovi a vedl si výborně takticky a trpělivě svoji postupnou převahu proměnil ve výhru.

Vláďa Benda na 2. šachovnici  udržoval remízovou pozici a po nabídce remízy ji přijal. 1 a ½ : 1 a ½.

Rozhodovalo se na 1. A 3.šachobnici ,kde jsme měli bílé figury. Libor Janák na jedničce bojoval statečně proti silnému soupeři, ovšem po přehlédnutí došlo by došlo k silnému  útoku na krále a Libor vzdal.

O výsledku zápasu se tak rozhodovalo v mojí partii na 3. Šachovnici. S hostujícím kapitánem Petrem Pelikánem jsme partii dostali po 3 hodinách do remízové pozice pouze s jedním jezdcem a 3 pěšci.           Věřil jsem ve svoji o trochu lepší pozici, a proto jsem 5x nabízenou remízu odmítl. Ta by navíc znamenala prohru v zápase.

Po 4 a ½ hodinách  jsem nakonec remízu přijal a tím jsme prohráli 2 : 3. Sláva vítězům ale výhru jsme jim nedali zadarmo.

Aktualizováno Pátek, 22 Únor 2019 23:17  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...