Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Krajský přebor v bleskové hře aneb vítězství jednotlivců do Pardubic a družstev do Třebíče

Krajský přebor v bleskové hře aneb vítězství jednotlivců do Pardubic a družstev do Třebíče

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Na Štěpána, v sobotu 26. 12., se tradičně konal Krajský přebor Vysočiny jednotlivců a čtyřčlenných družstev v bleskové hře. Na startovní čáře se sešlo celkem 43 bojovníků, mezi kterými byli i 4 zástupci našeho oddílu. V celém článku se dozvíte, jak vše dopadlo.

Vítězem celého klání se stal FM Michal Novotný, který si se 14,5 body ze 17 možných odvezl velmi slušný výsledek a "pouze" finanční odměnu, protože je členem pardubického klubu. Za to druhý v pořadí FM Josef Kratochvíl, si odvezl jak přeborníka Kraje Vysočina, tak i finanční výhru. Oba dva měli velmi dostatečný náskok před třetím v pořadí, kterým byl Lukáš Karásek z Gordicu Jihlava s 12,5 body.

Krajský přebor Vysočiny v bleskovém šachu 2012 - 3. Kárasek, 2. Kratochvíl, 1. Novotný

Stupně vítězů – 3. Kárasek, 2. Kratochvíl, 1. Novotný

Aniž bychom se nějak vzájemně domlouvali, i našemu oddílu se podařilo vytvořit tým ve složení Buchníček, Kratochvíl, Švanda a Bělohlávek. S ním jsme také vyhráli přeborníka kraje před mladým náměšťským seskupením Mičulků Petra a Davida, Víta Kratochvíla a Rudolfa Zezuly.

Vítězné družstvo Krajského přeboru Vysočinu v bleskovém šachu 2012

Vítězné družstvo ŠK Caissa Třebíč ve složení P. Buchníček, P. Švanda, J. Kratochvíl, P. Bělohlávek

Nejlepším juniorem Kraje Vysočina se stal Vít Kratochvíl, který se umístil celkově v turnaji na velmi slušném 4. místě a přebornicí žen se stala jejich jediná zástupkyně Renata Brožová.

Další informace o tomto přeboru se můžete dočíst na stránkách KŠSV a výsledky naleznete na Chess-Results.com.

Aktualizováno Středa, 28 Prosinec 2011 19:04  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...