Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Šachové loučení 2011 ve Vyškově

Šachové loučení 2011 ve Vyškově

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Před letošními Vánocemi se mi telefonicky ozval můj šachový přítel z Velešovic Jiří Moučka s pozvánkou na turnaj s poetickým názvem "Šachové loučení", který každoročně pořádají šachisté MKS Vyškov. Jiří, který působí jako host v našem ligovém "B" družstvu, tento turnaj v minulosti sám několikrát vyhrál. Pozvánku jsme s radostí přijali.

V pátek ráno 30.12. v 7.30 hodin jsme za mírného sněžení vyrazili směr Vyškov. Z původních čtyř členů posádky vozu jsme nakonec odcestovali pouze tři, a to já, Leszek Ciešlak a Jaroslav Huňáček. Zbývající účastník zájezdu Roman Bradáč se na místo srazu nedostavil a až po chvíli vzal Leszkovi telefon a ospalým hlasem sdělil, že jsme jej právě probudili... Ještě že jsem nakonec vzal auto já, obvyklým řidičem totiž bývá právě Roman. Do Vyškova jsme dorazili za poměrně hustého sněžení přesně v 9.00 hodin a přesto, že jsme hned na první křižovatce nesprávně odbočili, během několika minut jsme zaparkovali vedle Besedního domu, místa konání turnaje.

Pořadatelům se prezentovalo 48 účastníků, kteří změřily síly v devíti kolech turnaje hraného švýcarským systémem, s tempem 15 minut na partii. Naši želízkem v ohni byl Leszek Ciešlak, který hru zkráceným tempem zvládá velmi dobře a po 7 kolech měl 6 bodů a byl v čele průběžného pořadí. V 8. kole bohužel v partii s pozdějším vítězem Dvořákem neviděl v mnohem lepší pozici vyhrávající pokračování a hrubou chybou umožnil soupeři otočit výsledek. Zcela zdecimován pak podlehl s kvalitou více v posledním kole domácímu nadšenci Kudličkovi a obsadil až 6. místo. Jaroslav Huňáček s 5,5 body skončil 15. a já se 4,5 body na 25. místě. Sympatické bylo, že všichni účastnici turnaje obdrželi věcné ceny.

Do Třebíče jsme přijeli kolem 16.00 hodiny. Zatímco Jarda Huňáček neměl šachu dost a zamířil do hotelu Atom na Předsilvestrovský turnaj Mirka Zachariáše, já s Leszkem Ciešlakem a našimi manželkami jsme se přesunuli do Centra Lihovar, kde jsme v družném hovoru konzumovali skvělého Bernarda (dámy rovněž Jägermeistera) a teprve kolem půlnoci a v bujaré náladě odcházeli k domovu. Zkrátka a dobře Šachové loučení s rokem 2011, jehož kompletní výsledky naleznete zde bylo velmi vydařené.

V těchto fázích turnaje ještě Leszek řádil jako černá ruka

Jaroslav Huňáček měl v plánu získat ještě o půl bodu víc, ale cena v podobě 1,5 l lahve vyškovského piva Březňák vše vyřešila

Vlevo můj bývalý spolužák z právnické fakulty v Brně Zdeněk Kupčík a vpravo Jiří Moučka, oba dlouholeté opory šachového klubu MKS Vyškov

Aktualizováno Pondělí, 02 Leden 2012 14:46  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...