Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou "B" – ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč "E" 6:2

ŠK Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou "B" – ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč "E" 6:2

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Ze včerejšího zápasu našeho mužstva ŠK Caissa SPEDQUICK "E" nemáme nikterak radost. Zatím co náš tým musel vybírat z části mezi náhradníky, náš soupeř nastoupil v nejsilnější sestavě. I když do včerejška figuroval v tabulce na posledním místě, prohráli jsme hodně vysoko.

Začnu tedy od začátku. Jako první partie skončila prohrou partie pro naši hráčku Jitku Košutovou, která prohrála s Jaroslavem Procházkou. Tato partie se po ztrátě věže vyvíjela už, bohužel, pro Jitku beznadějně. Za stavu 1:0 pro soupeře se pokračovalo dál. Další remízu zapsal Tomáš Košut, který hrál s jednou z velkých nadějí dívčího a ženského šachu Simonou Suchomelovou, a za stavu 1½:½ to nevypadalo ještě až tak špatně. Naopak když se podařilo vyhrát na první desce Petru Walkovi nad Martinem Štukheilem, vypadalo to dobře při stavu 1½:1½ .To ale byla bohužel první a poslední výhra.

Od té chvíle už se našemu mužstvu vůbec nedařilo. Ivan Kovács po úvodním tlaku s bílými na osmé šachovnici udělal osudovou chybu, při které přišel o jezdce, a do konce partie čekal na nějakou chybičku dalšího mladého hráče Světlé Jana Suchomela. Ten se ale žádné nedopustil ani při závěrečné výměně pěšců ve snaze bílého o remízu. Jako další na třetí desce prohrál Vladimír Benda se Zuzanou Kocourkovou, která prosadila výhodu jednoho pěšce. Další prohru zapsal Lukáš Bachan, který hrál s Tomášem Rosickým. Za stavu 4½:1½ bylo jasné, že už ani zbývající dvě partie, i kdyby skončily výhrou, tak by nám to už nepomohlo. Proto za tohoto stavu na šesté desce ve vyrovnané pozici Zbyněk Ševčík Evě Kořínkové nabídnul remízu, kterou ona přijala. Poslední partie dalšího našeho mladého hráče Adama Sukaného se zkušeným Vlastimilem Marešem dospěla k neodvratitelnému matu.

Konečný stav tedy 6:2 pro Světlou nad Sázavou a nezbývá než věřit v body v dalších zápasech.

výsledky na šachovnicích

 

 hrací místnost

Krásná klubovna místního klubu v nové hale Pěšinky ve Světlé

 

soupeři

Naši soupeři, kde jsme my, to se neví

 

Jitka, Zbyněk, Adam

Jitka Košutová, Zbyněk Ševčík, Adam Sukaný

 

Tomáš

Tomáš Košut, vzadu jeho soupeřka Simona Suchomelová

 

Petr

Partie Petra Walka s kapitánem družstva Světlá nad Sázavou

 

Vladimír

Vláďa Benda se svojí soupeřkou Zuzanou Kocourkovou

 

Aktualizováno Pondělí, 09 Leden 2012 21:46  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...