Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa TRIATEX Třebíč "C" - Spartak Pelhřimov "A" 3 : 5 aneb máš tady bejt o půl

ŠK Caissa TRIATEX Třebíč "C" - Spartak Pelhřimov "A" 3 : 5 aneb máš tady bejt o půl

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Při písni od Verony – Ztracená jsem se probudil do nedělního rána. Je to úžasné vstávat s pocitem, že je opět šachový den! Po lehké snídani a vyvenčení malého a ještě menšího přítele člověka usedám do známého šachového automobilu a nejprve vyzvedávám Radomíra ve Starči a posléze Leszka, abychom společně docestovali na domácí utkání, kdy v sedmém kole KP Vysočina hostilo naše „céčko“ od 9.00 hod. v salonku Hotelu Atom Spartak Pelhřimov A.

V hrací místnosti už čekal kmet Jaroslav, který po předání klíčů s pomocí naší rakouské posily Martina Kropika a dalších domácích hráčů se jal připravovat pracovní pomůcky na zápas. Samozřejmostí bylo napomenutí Stanislava za těsný příchod před devátou. Standa chvíli takticky zkoušel odvrátit pozornost, že není úplně poslední.To však náš matador rázně ukončil slovy: „Máš zde bejt o půl“. Já s tímto naprosto souhlasím a sypu si popel na hlavu, jelikož o půl jsem byl teprve ve Starči.

Hosté nepřijeli v nejsilnější sestavě a chyběli jim ze základní osmičky hráči na páté a šesté šachovnici (ELO  1996 a 1948). Bohužel i nám ze základu chyběli dva hráči a to hned na první a druhé desce! (ELO 2230 a 2120). Neúprosná statistika zní 1944 vs 1960 pro hosty v průměrném národním ELU.
Samozřejmě žádný veliký rozdíl. Nicméně, když naši hráči nedokázali bílými kameny ani jednou udeřit a náš protivník hned dvakrát, nemůžeme se divit nelichotivému výsledku 5:3 v náš neprospěch. Díky absenci dvou našich borců se moje partie odehrála na prvním stole a první také skončila :-) - Uher Vladimír ½ Krejčí Jakub. Měla však poctivých 40 tahů!

Jakub mě převelice zatápěl svoji taktickou hrou a získal dokonce i pěšce, pak však došlo ke zjednodušení pozice a v koncovce S+S+4p proti S+J+5p nemohl uplatnit svého volňáska, neb jsem mu znehybnil jeho skokana svojí malou dámou :-) a pozice se třikrát opakovala. Ostatní partie si nedovoluji komentovat, jelikož, jak už jsem uvedl výše, můj soupeř mě pěkně ždímal :-).

Ve 13.15 hod. tak skončilo sedmé kolo a věřme, že bude lépe, neboť jsme zaznamenali již druhou porážku v řadě.

 

Aktualizováno Pondělí, 30 Leden 2012 08:43  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...