Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč „E“ – SFIALA Gambit Jihlava „C“ 4 - 4

ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč „E“ – SFIALA Gambit Jihlava „C“ 4 - 4

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

Dnešní zápas se nám velice vydařil, nastupovali jsme proti značně silnějšímu týmu, který v tabulce je na druhém místě, takže jsme si hlavně chtěli jen kvalitně zahrát a na body jsme moc nepomýšleli.

Jak se dalo předpokládat, zápas začal samozřejmě špatně pro nás, když na páté desce podlehl Košut Tomáš se Skořepou Tomášem a už před jedenáctou hodinou jsme prohrávali 0:1. Malou chvíli potom naštěstí na čtvrté desce Benda Vladimír remizoval se Šarounem Radkem a zkorigoval výsledek na ½:1½. Potom už to s našim týmem vypadalo dost špatně, protože padala jedna prohra za druhou, jako další partie skončila na šesté desce Košutová Jitka, která bohužel prohrála se Skořepou Jakubem a na druhé desce Bazala Vladimír prohrál se Seidlem Pavlem a výsledek ½:3½ nevěstil nic dobrého.

Ale potom přišla moje povedená partie a jako správný kapitán jsem musel zlomit tu naší smůlu. Na osmé desce Ševčík Zbyněk a Teplý Stanislav a já připsal náš první celý bod. Stav 1½:3½. Hned za mnou mě podpořil další naší výhrou mladý zkušený hráč Walek Petr, který hrál na první desce proti zkušenému Seidlu Antonínovi. Stav zápasu 2½:3½ a když na sedmé desce Tenkl Jaroslav vyhrál nad Fouskem Jiřím a zapsal tak další bod, tak jsme začali i přemýšlet o výhře. Stav 3½:3½. Poslední partie na třetí desce Bachan Lukáš vs Polanský Jiří byla partie ze všech nejdelší a nakonec skončila remízou a tedy i neočekávaná celková remíza 4:4.

výsledky na šachovnicích

Mohu konstatovat, že zápas se nám velice vydařil, všem chci poděkovat za bojovný výkon.

 

1.-4. šachovnice

 Na první desce Petr Walek ve své nejlepší formě, naproti Seidl Antonín, vedle na druhé šachonici Bazala Vladimír, naproti Seidl Pavel

 

4.-1. šachovnice

Na třetí desce Bachan Lukáš, naproti Polanský Jiří a na čtvrté desce Benda Vladimír a chybějící Šaroun Radek

 

5.-8. šachovnice

 Na páté desce Tomáš Košut, naproti Skořepa Tomáš, na šesté desce Košutová Jitka, naproti Skořepa Jakub

 

8.-5. šachovnice

Na sedmé desce Tenkl Jaroslav, naproti Fousek Jiří a na osmé desce chybějící kapitán, naproti Teplý Stanislav

 

Aktualizováno Pondělí, 20 Únor 2012 13:45  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...