Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články TJ Spartak Pelhřimov „B“ – ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč „E“ 2 : 6

TJ Spartak Pelhřimov „B“ – ŠK Caissa SPEDQUICK Třebíč „E“ 2 : 6

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Na zápas v Pelhřimově jsme se docela všichni těšili, protože šlo o poslední zápas v sezóně a v případě naší výhry bychom se teoreticky mohli posunout ze 7. místa na 5. místo, to však v závislosti na tom, jak skončí oba soupeři v tabulce nad námi. Do hrací místnosti jsme se dostali něco málo po 9. hodině a hned jsme tedy začali hrát.

Hned v úvodu jsem zavelel k vítězství a jako správný kapitán jsem už kolem desáté hodiny připisoval první bod na sedmé desce, tedy Ševčík Zbyněk – Zabloudil Luděk a 1:0 pro nás. Moje partie byla hodně jednoduchá, soupeř tahal velmi rychle a bohužel chybně, nejdříve jsem mu vybral nekrytého pěšce a pak jsem získal pěknou fintou koně a s materiální výhodou pěšce a lehké figury jsem partii dohrál do vítězného konce.

Potom se hodně dlouho nic nedělo, ale bohužel pro nás to začalo vypadat špatně. Jako další skončil na druhé šachovnici Bachan Lukáš – Hruška Josef, bohužel náš hráč prohrál a soupeři srovnali na 1:1. A hned pár minut poté na páté desce prohrála naše hráčka Košutová Jitka – Alinger Jiří a stav 2:1 pro soupeře nevěstil pro nás nic dobrého.

Ale naštěstí se zápas naklonil na naši stranu a začali jsme vyhrávat. Jako další připsal bod Tenkl Jaroslav – Pazderka Radek, Jardova partie byla nahoru a dolu, když už měl jistou výhru, udělal chybu a chvíli to nevypadalo moc dobře, naštěstí náš hráč má dobré zkušenosti a partii dovedl do vítězného konce. Stav 2:2.

Další partie na osmé šachovnici Sukaný Adam – Havelka Martin a náš mladý hráč dokázal nakonec vyhrát a připsal další bod. Stav 3:2 pro nás a pomalu to začalo vypadat dobře, ale pořád ještě nic rozhodnuto nebylo.

Následujicí partie skončila 3. deska Benda Vladimír – Koubek Radim, toto byla nejlepší partie dne a velká pochvala pro Vláďu! Nestál si velmi dobře a soupeř měl dva pěšce navíc, za tohoto stavu Vláďa nabídnul remízu a soupeř ji pyšně odmítnul, ale to neměl dělat. Vláďa zatnul drápky a o dost silnějšího soupeře nakonec dostal až do matu a zajistil nám tím už minimálně remízu! Stav série 4:2.

Potom už se čekalo na poslední dvě partie dosti s napětím, obě vypadaly remízově, ale člověk nikdy neví. Jako předposlední skončila partie s největším počtem tahů Kulovaný Radomír – Slavík Pavel. Radek nakonec zkušeně vyhrál až v 98. tahu, kdy poctivě a trpělivě tahal, až soupeř konečně udělal chybu a potvrdil naše vítězství a stav 5:2 pro nás.

Potom už jsme jen čekali, jak dopadne výsledek na první desce Walek Petr – Med Ladislav, kdy náš další mladý zkušený hráč dokázal svého soupeře přehrát až v koncovce a zajistil nám vysoké vítězství 6:2 a krásné zakončení letošní sezóny.

výsledky na šachovnicích

Omlouvám se, ale zapomněl jsem doma fotoaparát, takže jsem tentokráte výjimečně neudělal žádné fotky. Děkuji všem hráčům za zodpovědný přístup a pěkné dnešní vítězství a za všechny zápasy v celé sezóně a budu se těšit příští rok na další!

 

Aktualizováno Pondělí, 05 Březen 2012 05:59  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...