Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Turnaj v rapid šachu v Dalešicích

Turnaj v rapid šachu v Dalešicích

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

Akciový pivovar Dalešice je známý nejen velmi dobrým pivem, ale především tím, že v jeho areálu se odehrává film Postřižiny, natočený podle předlohy Bohumila Hrabala. Současný pan správce MVDr. Urban má nejen hezkou ženu jako ten filmový, ale rovněž podobně dobré nápady, k nimž patřilo uspořádání turnaje v rapid šachu.

V krásném prostředí Akciového pivovaru v Dalešicích se v neděli 11. března ve 13.00 hodin sešlo celkem 20 šachistů a šachistek(!), aby změřili své síly v 7 kolech turnaje v rapid šachu, hraným tempem 15 minut na partii. Minivýprava Caissy byla ve složení Jan Tesař, Leszek Ciešlak a Miroslav Michálek. Lákavá byla i první cena věnována pořadatelem, kterou byla poukázka na 50 litrový sud místního zlatavého moku. Naším želízkem v ohni byl KM Jan Tesař, z Náměště nad Oslavou přicestovala silná dvojice Horák, Feldvábl a rovněž šachisté ze blízkých Rouchovan nebyli bez šancí.

Po dramatickém průběhu v turnaji zvítězil František Palát ze Sokola Rouchovany ziskem 6 bodů, před Janem Tesařem (ŠK Caissa Třebíč) 6 bodů, ale horší pomocné hodnocení a Miroslavem Michálkem (ŠK Caissa Třebíč) 5,5 bodu. Lákavá první cena však přesto putovala do Třebíče!

Vítěz turnaje mi po vyhlášení výsledků poukázku na sud piva předal s tím, že Rouchovany jsou malý oddíl, jehož hráči by se stejně nesešli, aby jej vypili (sic!). Teď mě napadá, zda důvodem není to, že František bude v příští sezóně zřejmě v Třebíči hostovat :-) ... Ať už je to tak či onak, patří vítězi vřelé díky a pozvánka na bečku mu bude včas doručena! Pochvalu zaslouží i pořadatel a nezbývá než věřit, že nultý ročník turnaje založí tradici pravidelných rapidů v dalešickém pivovaru.

Kompletní výsledkovou listinu naleznete zde.

Vítěz turnaje František Palát ze Sokola Rouchovany

Pan správce Urban prokázal i šachový um a obsadil 8. místo

Leszek Ciešlak několik hodin před turnajem skončil oslavu narozenin kolegy z kapely a ještě musel losovat jednotlivá kola :-(

A už se hraje...právě končí první kolo

Lubomír Ludvík - kdysi velký talent rouchovanského šachu, kterého trénoval FM František Blatný

Veronika Líbalová sice skončila poslední, zato má krásné příjmení

KM Jan Tesař nebyl s druhým místem příliš spokojen

Miroslav Horák z TJ Náměšť nad Oslavou

Jedna z klíčových partii Horák - Palát

Aktualizováno Úterý, 13 Březen 2012 11:11  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...