Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Turnaj o velikonočního beránka

Turnaj o velikonočního beránka

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Dům dětí a mládeže RADOST v Náměšti nad Oslavou pořádá každoročně šachový turnaj pro mládež v rapid šachu, hraný tempem 20 minut na partii. Na startu se sešlo 54 milovníků královské hry ročníku 1996 a mladších, kteří změřili své síly v 7 kolech hraných švýcarským systémem.

Turnaj byl zařazen do série Liga Vysočiny a minivýpravu našeho klubu tvořili bratři Albert a Adam Sukaných, kteří mají již zkušenosti z Krajských soutěží družstev dospělých a šestiletá Viktorie Nela Michálková, pro kterou šlo o premiérový turnaj. Palmu vítězství si odnesl Jakub Skořepa z Gambitu Jihlava ziskem 6 bodů, lepším pomocným před domácím Tomášem Košutem. Třetí příčka patří Milanu Sýkorovi z TJ Žďár nad Sázavou s 5,5 body. Výhra v posledním kole vynesla na velmi slušné 8. místo Alberta Sukaného, který si připsal 5 bodů, jeho bratr Adam uhrál o bod méně a skončil 20. Malá Viktorka držela téměř ve všech partiích dlouho rovné pozice, ale hráčská nezkušenost ji stála ztrátu několika bodů (bohužel dvakrát nechala bez povšimnutí možnost staršího soupeře zmatovat) a jediná výhra stačila jen na umístění na 53. místě. Přesto obdržela Pamětní list nejmladšího účastníka turnaje a věcnou cenu v podobě puzzle.

O hladký průběh turnaje se zasloužili hlavní pořadatel Petr Krátký a rozhodčí Štefan Paulenda.

 

Fotky své dcery pořídila Ivana Michálková, fotky bratrů Sukaných (v červených tričkách) Rostislav Štork


Aktualizováno Pondělí, 16 Duben 2012 21:34  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...