Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Velké Meziříčí - Caissa Třebíč B 2:6 aneb vzadu na jedničku

Velké Meziříčí - Caissa Třebíč B 2:6 aneb vzadu na jedničku

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Po dobrém výkonu a vítězství v minulém kole jsme vyjeli k zápasu do Velkého Meziříčí. Taktika byla určena jasně, útočit na posledních třech deskách a vepředu se snažit neprohrát. Taktiku jsme do puntíku splnili a odvezli si tak jasné vítězství.

První končí svou partii na první desce Honza. Partie Vojtěch – Tesař končí asi po hodině v teoretické pozici Sicilské. Dobrá půlka černýma. Brzy se však ujímáme vedení o dva body. První vítězí Vladimír Bazala na poslední desce. Partii jsem neviděl, pouze vím, že se hrála bílými francie. Za soupeře má hráče s krásným seriálovým jménem Jan Zeman. Soupeř patrně dodržuje nomen omen a tak má partie přibližně 30 tahů. Vladimír v poklidu vítězí. Druhé vítězství přidává Rosťa. Hraje černými ruskou a soupeři nedává šanci. Při opačných rošádách přepadne těžkými figurami královské křídlo a soupeře zardousí. Partii je možno shlédnout zde. Vedeme pohodlně 2,5 : 0,5.

Do časové kontroly ještě skončí Leszek. Bílými se Standou Koprem rozehraje poklidně zahájení ve stylu Richarda Rétiho. Partie po korektním průběhu končí remízou, vzhledem ke stavu utkání netřeba riskovat. Dále končí pisatel těchto řádků. Černými volím proti sympatickému soupeři Tomáši Mrazíkovi neortodoxní zahájení na hranici kavárny, abych se vyhnul přípravě. Zahájení budí na tváři soupeře úsměv. Soupeř stojí po celou dobu partie lépe, nicméně po přechodu do věžovky ztrácí nit a vyrobí v koncovce dvě hrubky. Přesně však hrát nedokážu ani já a tak partie končí remízou. 3,5 : 1,5 pro nás.

Dílo zkázy dokončí pro soupeře Jarda Huňáček. Barda Čtveráčka přehraje v (tuším) Grünfeldovi. Obere ho o několik pěšců a když partie dospěje do věžové koncovky, bezpečně výhodu realizuje. Roma Victor. Dohrává Lukáš a Standa Mezlík. Partie Nedoma – Bachan je zajímavá. Soupeř donutí Lukyho obětovat kvalitu a ten se dostane do vyhrané pozice, když prosazuje dva spojené volné centrální pěšce. Bohužel však prohodí tahy a soupeř se zachrání přechodem do rovné věžovky, výsledek je tak remíza. 5 : 2. Partii shlédněte zde.

Poslední dohrává Standa, bílými hraje klasickou variantu Královské indické. Soupeř tlačí na královském křídle a Standa na dámském. Soupeř však stojí lépe a tlačí po otevřeném sloupci G. Standa  pozorně brání. Pozice po 4,5 hodinách je stále nejasná, soupeři se daří vpadnout dámou do pozice, přehlídne však i protivpád Standovy dámy do pozice Dh5 dokonce se šachem. Standa je tak nejen rychlejší, ale i šťastnější. Pečetí stav utkání na 6 – 2 pro nás. Podle mého názoru je výsledek pro soupeře, který nehrál špatně až příliš krutý. Za dva týdny přivítáme doma zálohu Ždáru, po chmurném začátku sezony jsme ve formě.

 

 

Aktualizováno Čtvrtek, 05 Únor 2015 15:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...