Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Krajské kolo přeboru středních škol

Krajské kolo přeboru středních škol

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Ve čtvrtek 19. 2. 2015 se v havlíčkobrodském AZ centru uskutečnil Krajský přebor škol v šachu v kategorii středních škol. Zúčastnilo se ho i družstvo Gymnázia Třebíč, ve kterém jsou hned 3 hráči členové Caissy Třebíč (Petr Walek, Albert Sukaný a Adam Sukaný), které doplňuje další třebíčský šachista, nyní hrající za Havlíčkův Brod, Richard Novotný.

Třebíčské gymnázium bylo mezi 9 týmy nasazeno první a tak si dělalo velké ambice na postup. První kola neproběhla úplně podle představ, sice jsme téměr vždy získali 2,5 bodu ze 4, což znamená v podstatě výhru, ale turnaj byl hrán olympijským způsobem, což znamená, že jsme sice „vyhrávali“, ale body jsme stále ztráceli. V průběhu turnaje jsme zaznamenali i výhru 3:1 a postup začal být blíž a blíž. Před posledním kolem už jsme jen spočítali, že dosud s prvním týmem (Gymnázium Jihlava) nám stačí uhrát remízu 2:2. Zbytečně jsme proto neriskovali, dali všechny 4 partie za remízu a v klidu sledovali ostatní zápasy. V celkové tabulce jsme nakonec skončili druzí (2 body ztráta na vítěze a bod náskok na třetí), což stačilo na postup, jelikož každoročně postupují první dva. Budeme mít tak možnost poměřit síly s ještě silnějšími týmy na celorepublikovém kole, které se uskuteční 30.-31. 3. 2015 v Ústí nad Labem. Co se týče individuálních výsledků, bodovaly hlavně přední šachovnice:

1. Petr Walek 7,5/8

2. Richard Novotný 5/8

3. Albert Sukaný 3,5/8

4. Adam Sukaný 3/8

Kompletní výsledky turnaje jsou na http://chess-results.com/tnr162202.aspx?lan=5

Krajské kolo přeboru škol

snímek našeho úspěšného družstva z oficiální fotogalerie pořadatele

Aktualizováno Pátek, 20 Únor 2015 20:55  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...