Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Šachový turnaj "O velikonočního beránka"

Šachový turnaj "O velikonočního beránka"

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

Na Zelený čtvrtek 2. dubna 2015 se konal v Náměšti nad Oslavou již 8. turnaj ze seriálu Ligy Vysočiny mládeže. Jednalo se o již tradiční šachový turnaj „O velikonočního beránka“. Turnaje se zúčastnilo celkem 53 mladých šachistů a šachistek z Vysočiny a Jihomoravského kraje. Hrálo se 7 kol švýcarským systémem na 2 x 20 min.

Z Třebíče se turnaje zúčastnili pouze dva hráči: Tomáš Zelený z ŠK Caissa Třebíč a jeho mladší bratr Ondřej, který reprezentoval ZŠ Týnskou v Třebíči. Tomášovi se velmi dařilo. Jednu partii si zahrál dokonce na 1. šachovnici, kde byl sice poražen celkovým vítězem turnaje Vojtěchem Juráskem z ŠK Lokomotiva Brno, který se stal zároveň vítězem kategorie H14, ale souboj to byl velmi napínavý až do samého konce. O vítězi se rozhodlo až po 38 minutách hry. Ondrovi se nejprve nedařilo, ale později se mu vrátilo štěstí a nakonec i on byl se svým výsledkem spokojen. Tomáš se v kategorii H14 s 5 body, což je jeho osobní rekord, umístil na 4. místě, Ondra skončil v kategorii H12 se 3 body na 9. místě. V celkovém pořadí byl Tomáš 8., Ondřej 36. Do celkového hodnocení LVM si Tom připisuje 32 bodů, Ondřej 29 bodů. Tom se tak posouvá na 5. příčku, Ondra si utvrzuje 6. pozici, na kterou se vyšplhal již minule po turnaji na domácí půdě. V kategorii H16 zvítězil Jan Fousek z TJ Žďár nad Sázavou s 5 body, v kategorii H12 Mikhail Ivanov z ŠK Duras BVK s 5,5 body, v kategorii H10 Marek Sisma z ŠK Lokomotiva Brno se 4 body a poslední beránek putoval do Světlé nad Sázavou zásluhou Šárky Volaninové, vítězkou kategorie D16.

Celkové výsledky turnaje naleznete zde, výsledky LVM po 8. kole naleznete zde.

Vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií uváděl Petr Krátký

Aktualizováno Úterý, 14 Duben 2015 09:17  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...