Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Advokát Chess Open Bratislava 2015

Advokát Chess Open Bratislava 2015

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Již po osmé uspořádala Slovenská advokátska komora mezinárodní šachový turnaj v rapid šachu, kterého se mohou zúčastnit nejen advokáti, ale i zástupci dalších právnických profesí (soudci, státní zástupci, notáři, exekutoři a studenti právnických fakult). Termín turnaje (17. - 18. 4. 2015) záměrně korespondoval s oslavou „Deň advokacie 2015“.

Již tradičně do hlavního města našich východních sousedů zamířila naše minivýprava ve složení Jan Tesař (soudce) a Miroslav Michálek (notář). Doprovod nám dělala moje manželka Ivana, která využila oba dny k prohlídce historického centra Bratislavy a pochopitelně i návštěvě místních obchodů. Ubytovali jsme se v hotelu Tatra, odkud cesta do hrací místnosti, kterou je sídlo Slovenské advokátske komory na Kolárské ulici, trvá příjemých 10 minut pěšky. Turnaj byl sehrán na 9. kol švýcarským systémem, tempem 15 minut na partii pro každého hráče, když první den byla sehrána čtyři a druhý den zbývajících pět kol. Na závěr prvního hracího dne byla ještě zařazena odborná přednáška prof. JUDr. Jozefa Čentéše, PhD. na téma „Trestné právo ako ultima ratio“. Páteční večer jsme pak s dalšími přáteli využili k návštěvě restaurace „Potrefená husa“ chcete-li „Trafená hus“. Co se týče sportovních výsledků, ty odpovídaly zhruba našemu nasazení ve startovní listině, která obsahovala 42 jmen. Honza Tesař uhrál 5 bodů a skončil na 17. místě, já jsem se 4,5 body obsadil 22. příčku.

Konečné výsledky turnaje si můžete prohlédnou zde, připojené fotografie pořídila Ivana Michálková.

Pekelné soustředění autora článku

Závěrečné kolo Miroslav Michálek - Zita Beňová

Jan Tesař a vedle WGM Zuzana Borošová

S poháry v ruce vítěz turnaje Jan Příborský

Aktualizováno Pondělí, 20 Duben 2015 07:17  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...