Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Světlá nad Sázavou „C“ 2 : 6

ŠK Caissa Třebíč „C“ – ŠK Světlá nad Sázavou „C“ 2 : 6

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Poslední kolo Krajské soutěže se nám moc nevyvedlo. Sám jsem nehrál, chtěl jsem dát příležitost ostatním, aby si dobře zahráli. Ale přestože na většině šachovnic jsme měli papírovou převahu, až tak dobře si naši hráči nezahráli a utrpěli poměrně vysokou porážku.

Kromě úmyslu přenechat své místo u šachovnice jiným jsem navíc byl povolán do „A“ týmu, takže jsem se na zápas nemohl přijít podívat ani jako divák a o průběhu vím jen z doslechu. Nešťastnou sérii proher zahájil zastupující kapitán, když na 5. šachovnici Radomír Kulovaný – Tomáš Růžek již v zahájení podcenil matový útok.

Následovala remíza na 1. šachovnici Stanislav Mezlík – Pavel Brož. I když nyní má Standa vyšší elo, Pavel Brož již v minulosti vysoce překročil hranici 2000, takže znalosti nepochybně má a vždy je těžkým soupeřem. Ale tentokrát ani jeden z hráčů neměl úplně svůj den a po oboustranných chybách se dohodli se remíze.

Jediný, kdo může být se svým výkonem plně spokojen, je Tomáš Košut. Na 2. šachovnici Jaromír Volanin – Tomáš Košut hrál s černými houževnatě a trpělivě, odmítl nabídku remízy a soupeře přehrál v koncovce. Velmi pěkný výkon a to nejenom v této partii, Tomáš podával výborné výkony po celou sezónu a byl největší oporou našeho družstva.

Všechny zbývající partie jsme prohráli, přestože na některých šachovnicích vypadaly naše pozice dost dobře. Ale naši hráči postupně kazili a všichni dospěli k porážce. Jedinou výjimkou byla 6. šachovnice Petr Brož – Zbyněk Ševčík. Zbyněk se i s černými dostal k prudkému útoku a ohrožoval bílého krále. Nicméně mat se mu dát nepodařilo a jelikož při útoku obětoval dva pěšce, ocitl se při přechodu do koncovky na pokraji prohry. V koncovce těžkých figur však nepřipustil výměnu dam a remízu udržel.

výsledky na šachovnicích

Poslední kolo se tedy úplně nepovedlo, ale nemělo by nám to kazit dobrý dojem z celé sezóny. Zahráli jsme si dobře, někdy se dařilo více, někdy méně, ale umístění v první polovině tabulky není špatné. Navíc umístění pro nás není až tak důležité, jsme „C“ tým, většina hráčů nemá velké ambice, buď již hrají jen pro radost nebo naopak teprve sbírají zkušenosti, takže svoji roli céčko nepochybně splnilo. Rád jsem byl kapitánem tohoto družstva. Děkuji Radkovi za roli zástupce kapitána a všem hráčům za hru, dobré výkony a příjemnou atmosféru v týmu. Veškeré informace o našich výsledcích jsou na adrese http://db.chess.cz/soutez.php?sid=1389.

Aktualizováno Úterý, 21 Duben 2015 17:35  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...