Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články GARDE Lipovec - Caissa Pivovar Dalešice 4 : 4 aneb filantrop hostitelem

GARDE Lipovec - Caissa Pivovar Dalešice 4 : 4 aneb filantrop hostitelem

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Posledním kolem zakončilo áčko letošní účinkování v 2. lize E.  Zápas venku s Garde Lipovec se tentokrát výjimečně odehrál mimo obvyklou hrací místnost domácích a byl přeložen do nádherných prostor Zámecké sýpky v Blansku.

Původní zdevastovaný objekt z počátku 17. století citlivě zrekonstruoval asi před třemi roky na hotel s restaurací a pivotékou majitel a současně kapitán domácích i známý šachový mecenáš ing. Vlastimil Chládek. Zálibu majitele nezapře ani vybavení objektu, stěny chodeb hotelu jsou ozdobeny originálními portréty českých i světových velmistrů, šachovým Turkem na motivy automatu von Kempelena z 18. století, zobrazením krásného vítězství majitele nad Borisem Spasským v simultánce a šachové motivy jsou i na jednotlivých pokojích.

Kráčela tudy již i šachová historie, na zápas o titul mistra světa se zde asi 14 dnů inkognito připravoval se sekundantem Boris Gelfand, sedmdesátiny zde slavil Vlastimil Hort apod. Zápas se odehrál v Nebeském sálu běžně používaném ke svatbám, oslavám jubileí a podobným radovánkám. Musím uznat. že s takovou hrací místností a s takovou úrovní a kvalitou občarstvení poskytnutého hostům jsem se v soutěžích družstev dosud nesetkal.

Zápas samotný netrval dlouho a po nepříliš vzrušivém průběhu skončily všechny partie remízou, která zajistila domácím jistotu záchrany v soutěži a hostům nakonec velmi pěkné páté místo v soutěži. Po zápasu byl sehrán bleskový turnaj za účasti všech 16 hráčů. Pro hosty dopadl nevalně.

Zvítězila naše bývalá opora Josef Kratochvíl, který je nyní ve službách domácích, druhý byl Dalibor Bělík a až třetí až čtvrté místo obsadil jako první z hostů Petr Buchníček společně s domácím Pavlem Davidem. O 5.a 6. místo se ještě dělil Petr Walek, zbytek hráčů Caissy obsadil místa v druhé polovině tabulky.

Následovala prohlídka celého objektu se zasvěceným výkladem majitele o jeho historii i technických řešeních problémů rekonstrukce spojených se zavodněním objektu a jeho devastací po převedení na bývalé JZD. Domů jsme odjeli s pocitem příjemně stráveného dne a můžeme jen ještě jednou poděkovat hostiteli.

Zní to jako pohádka ? Téměř ano, avšak jediné co nám chybělo bylo Dalešické pivo, které v Zámecké sýpce nečepují.

Celkové páté místo a ostatní informace o soutěži zde.

Děkuji Rosťovi za následující povedené fotografie a za roli řidiče.

Hrací mistnost - hotel Zámecká sýpka

 

Hrací místnost - Nebeský sál

Souboj Honzy s Fojtíkem

souboj našeho lídra a kapitána

zajímavé hodiny v hrací místnosti

umělecké ztvárnění Kempelenova šachového automatu

Soupeři našeho hostitele ze simultánek v pořadí Movsesjan, Korčnoj, Kasparov, Karpov a Shirov.

Dáma čekající na gentlemana před Zámeckou sýpkou

Aktualizováno Úterý, 21 Duben 2015 22:51  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...