Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Velká cena Havlíčkova Brodu – Pribináček

Velká cena Havlíčkova Brodu – Pribináček

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 2. května byl v hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě sehrán mezi dětmi asi nejvíce populární turnaj Ligy Vysočiny mládeže – Pribináček. Hlavním partnerem turnaje je Pribina – TPK akciová společnost z nedaleké Přibyslavy, která během celého turnaje zásobuje účastníky turnaje svými chutnými mléčnými výrobky.

Turnaje se zúčastnilo celkem 118 chlapců a děvčat do 16 let, kteří sehráli švýcarským systémem turnaj na 9.kol, tempem 15 minut pro každého hráče na celou partii. Z Třebíče přicestovali již tradičně bratři Tomáš a Ondřej Zelených (oba tentokrát oblečeni netradičně v modrých tričkách se vzducholodí Zeppelin na hrudi) a Viktorka Michálková, před kterou byl úkol srovnat počet vyhraných turnajů s dosud vedoucí hráčkou kategorie D10 Anetou Brabencovou z Humpolce. Vítězem turnaje se stal zkušený Jan Ptáček z Jiskry Humpolec, který získal v turnaji plný počet 9 (!!) bodů. I stříbrná medaile putuje do Humpolce a byla předána Jiřímu Sedlákovi, který uhrál 7,5 bodu. Třetí místo za 7 bodů bere Oldřich Dejmal z ŠK SB Světlá nad Sázavou. Neztratili se ani naši zástupci. Tomáš Zelený získal 6,5 bodu, což je jeho nejlepší výsledek v celé sérii Ligy Vysočiny mládeže a přestože mu to v silně obsazené kategorii H14 nestačilo na medaili, v celkovém pořadí obsadil 14. místo! Jeho bratr Ondřej (kategorie H12) uhrál 4 body a dělil se o 81. místo. Asi nejvíce sledovanou dvojící byla Aneta Brabencová – Viktorka Michálková, které soupeřily o důležité vítězství v katagorii D10, když vítězka by se velmi přiblížila titulu krajské přebornice v této kategorii. Z počátku turnaje měla navrch humpolecká hráčka, ovšem druhá polovina turnaje vyšla lépe Viktorce Michálkové, která získala v celkovém součtu o 1,5 bodu více než její soupeřka.

Konečné výsledky turnaje naleznete zde, celkové pořadí LVM po deseti turnajích a pořadí v jednotlivých katageriích pak naleznete zde – viz proklik celkové výsledky!

Ondřej Zelený v úvodním kole turnaje

Šárka Volanínová versus Viktorka Michálková

starší z bratrů Zelených - Tomáš

V posledním kole porazila Viktorka Michaelu Hromádkovou

Souboj Ondřeje Zeleného s Helenou Šťávovou z Moravských Budějovic

Vítězové jednotlivých kategorií

Zlatá medaile na krku Viktorky Michálkové

Aktualizováno Středa, 06 Květen 2015 12:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...