Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Viktorka se ve Vídni vrátila o 400 let zpět

Viktorka se ve Vídni vrátila o 400 let zpět

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 26.9. jsme s dcerou Viktorií vypravili na turnaj k našim jižním sousedům do Rakouska. Tamní mládežnické turnaje zahajují v rozumnou dobu 10:00 hodin, takže jsme z Třebíče v klidu a pohodě vyjeli v 7:15 a v místě konání turnaje jsme byli s půlhodinovým předstihem.

Turnaj nese název Kinderschachralley Ost 2015 a sestává ze tří samostaných turnajů, jejichž výsledky se na závěr sčítají. Také o pořadatelství se dělí tři vídeňské kluby, a to SC Donaustadt, SK Ottakring a SPIDS. Právo účasti mají dětí do 14 let, které v každém turnaji sehrají tři partie tempem hodinu na partii s povinností zapisovat. Za předpokladu účasti ve všech třech turnajích sehrají tedy 9 partií.

Viktorce se po pravdě příliš nedařilo, neboť při pohledu na startovní listinu jsme předpokládali, že bude atakovat medailové pozice. Šok však utrpěla již v první kole, kdy jejím soupeřem byl v Rakousku žijící číňan William Shi, ročník 2008!! Vzrůstem malý, ale výkonem velký soupeř Viktorku doslova zmasakroval a až doma jsme zjistili, že sehraná partie má svého předchůdce, neboť byla sehrána před téměř 400 lety. Partii si můžete přehrát na šachové sociální síti ChessTalker. Co naplat, že v následné tréninkové partii naše hráčka svého sympatického soupeře porazila. Ve 2. kole (bohužel opět černými) hrála s místní "hvězdičkou" Lukasem Stadlingerem. Viktorka ztratila ve střední hře kvalitu a soupeř tuto výhodu zkušeně přetavil v zisk celého bodu. Až v odpoledním kole se naší mladé hráčce podařilo zvítězit, když v partii s Paulem Böhaimem získala po pěkné kombinaci ve střední hře kvalitu a po další ztrátě jezdce soupeř vzdal. Celkové výsledky prvního turnaje jsou zde.

Bohužel další turnaj série se hraje v termínu, kdy bude Viktorka na Mistrovství Moravy a Slezska v Koutech nad Desnou, takže v Rakousku se představí až v sobotu 15. listopadu, kdy se v Prátru hraje Mistrovství dětí a mládeže v bleskovém šachu a 29. listopadu v závěrečném turnaji Kinderschachrallye.

Partii s Williamem Shi si bude Viktorka dlouho pamatovat!

Zahajuje druhé kolo - soupeř Lukas Stadlinger

Závěrečná partie proti Paulu Böheimovi

Společné foto (Viktorka vzadu u okna)

Aktualizováno Úterý, 10 Listopad 2015 01:05  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...