Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Mistrovství Moravy a Slezska mládeže

Mistrovství Moravy a Slezska mládeže

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Mistrovství Moravy a Slezska mládeže do 16 let se hrálo ve dnech 27.10. až 1.11. v hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou a osvědčeným pořadatelem byl šachový klub ŠK Slávia Orlová. Mládežníci se utkali o postup na Mistrovství České republiky ve čtyřech kategoriích U10, U12, U14, a U16. Jediným zástupcem našeho klubu byla Viktorka Michálková, která si tak odbyla svoji premiéru v kategorii U12.

V kategorii U12 se na startu prezentovalo 65 mladých šachistů z toho bylo pouhých 8 dívek. Turnaj byl sehrán švýcarským systémem na 9. kol tempem 90 minut na partii + 30 vteřin za každý provedený tah. Co se týče učinkování naší hráčky, lze je shrnout větou, že ani neoslnila, ani nezklamala. Porazila všechny soupeře se stejným nebo nižším ELO a prohrála s hráči s vyšším ELO. Porazila i jedinou dívku, se kterou se v turnaji střetla. Turnaj hrála na výkon 1123, což je o něco málo více než její stávající ELO. V turnaji byla nasazená s číslem 47. a skončila na 48. příčce. Mezi dívkami obsadila 6. příčku a postup na MČR má zajištěn automaticky.

Viktorčinu pěknou výhru s Filipem Kachyňou se Šachového klubu Lokomotiva Brno si můžete přehrát na sociální šachové síti ChessTalker. Celkové výsledky turnaje pak najdete zde.

2. kolo: Filip Rada, ŠK Hustopeče - VNM 0 - 1

7. kolo: VNM - Alžběta Kamarádová, Agentura 64 Grygov 1 - 0

9. kolo: VNM - Vojtěch Havel, ŠK Kuřim 1 - 0

Aktualizováno Neděle, 15 Listopad 2015 17:35  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...