Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články O Jihlavský koláč

O Jihlavský koláč

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 14. listopadu byla v Jihlavě úvodním turnajem zahájena Liga Vysočiny mládeže. Pořadateli již 21. ročníku turnaje „O jihlavský koláč“ byli již tradičně Dům dětí a mládeže a šachový klub Gambit Jihlava. Série deseti turnajů je hrána zároveň jako krajský přebor mládeže v rapid šachu.

Místo konání tohoto šachového klání, kterým bývaly prostory DDM, nahradil tentokrát společenský sál restaurace Zezulkárna v městské části Bedřichov, který byl zcela zaplněn. Na startu se prezentovalo 108 (!) mladých šachistů a šachistek, kteří se utkali v 9. kolech turnaje hraným švýcarský systémem, tempem 15 minut na partii pro každého hráče.

Z našeho klubu se zúčastnili Tomáš Zelený (kategorie H16), Ondřej Zelený (kategorie H12) a Viktorka Michálková (kategorie D12) a rozhodně se v těžké konkurenci neztratili. Tomáš Zelený získal 7 bodů, což ho v celkovém pořadí vyneslo až na skvělou 5. příčku a v kategorii H16 skončil na 3. místě. Pouze o bod méně – 6, uhrála Viktorka Michálková, která s přehledem zvítězila v kategorii D12 a 21. místo v celkovém pořadí určitě není špatné. Ondřej Zelený získal 5 bodů, což mu zajistilo 33. místo místo v celkovém pořadí a ve své kategorii H12 skončil na 9. místě.

Tomáš a Viktorka si kromě věcných cen odnesli i sladkou cenu – jihlavský koláč, která byla určena vždy pro tři nejlepší hráče v jednotlivých kategoriích. Celkové pořadí po 9. kolech si můžete prohlédnout zde.

Tomáš Zelený skončil na 7. místě a bronzový v kategorii H16

Soupeřky v kategorii D12 - Aneta Brabencová (vlevo) a Viktorka Michálková

Ondřej Zelený (bílé figury) uhrál skvělých 5 bodů

Hráčky s nejdelšími jmény v turnaji - Viola Ruby Pejřimovská a Viktorie Nela Michálková

Los posledního kola svedl dohromady Ondřeje a Viktorku

Aktualizováno Neděle, 15 Listopad 2015 17:34  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...