Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Caissa Třebíč C – Žďár C 5 : 3 aneb vedeme soutěž

Caissa Třebíč C – Žďár C 5 : 3 aneb vedeme soutěž

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V druhém kole k nám do Třebíče zavítali hosté ze Žďáru nad Sázavou. Soupiska Žďáru je od první šachovnice nabita elitními soupeři, kteří hrají na vysoké úrovni. Druha půlka jejich družstva je slabší než ta naše, a tak jsem si říkal, že vepředu zabojujeme a zadní desky nás potáhnou. Ovšem soupeři přijeli v sestavě vytvořené z několika náhradníků.

8. Šachovnice Janák Libor : Hromádková Michaela. Tam jsem viděl, že pan Janák přehrával svojí mladou soupeřku. V průběhu partie ji sebral nějaký ten materiál a pohodlně si dokráčel k vítězství.

7. Šachovnice Kulovaný Radomír : Velín Aleš. Zde se odehrávala vyrovnaná pozice, kdy v koncovce domácí hráč přehrál soupeře.

6. Šachovnice Benda Vladimír : Kříž Daniel. Na této šachovnici byla sehraná hodně otevřená partie a bohužel ji pan Benda nedokázal udržet ani přetavit v náš prospěch.

5. Šachovnice Myšička Stanislav : Řezáč Rudolf. Pan Myšička se vrátil po pauze od šachu ve velké formě, ukázal jak zkušený je  hráč a pohodlně přehrál soupeře.

4. Šachovnice Huňáček Jaroslav : Pelikán Petr. Domácí hráč začal partii ve velkém stylu. Už od začátku tlačil soupeře, ve střední hře začal útočit a získal mnohem lepší pozici, kterou v pohodě dokázal vyhrát.

3. Šachovnice  Bachan Lukáš : Kodys Stanislav. Zde se hrála dračí varianta sicilské obrany. Domácí hráč využil toho, že se dá v této variantě utočit a pustil se do soupeře bez respektu. Z útoku vytěžil zisk figury. V útoku na soupeřova krále s figurou víc pokračoval i v koncovce, kde však udělal chybu a bohužel prohrál. Partii lze přehrát zde.

2 šachovnice Košut Tomáš : Obůrka Vladislav. Den před partii jsem se věnoval přípravám na první domácí zapas v KS v roli kapitána. Z tohoto důvodu jsem zanedbal přípravu na svoji partii. Od toho se odvíjela moje partie. V zahájeni jsem stál vyrovnaně a v přechodu do koncovky mi silnější soupeř nabídl remízu. Dlouho jsem přemýšlel jestli ji vzít, ale nakonec jsem si řekl, že celkově zápas vyhrajeme a tak jsem pokračoval ve hře. Bohužel jsem zahrál pár tahů a soupeř našel takticky zisk figury a já ztratil celou partii, čehož lituji dodnes.

1. Šachovnice Mezlík Stanislav : Siebenbürger Vlastimil. Domácí borec se celou partii statečně bránil, dokázal vykouzlit obrat ve své partii a zkušené uhájil bod z první a nejtěžší šachovnice.

Suma sumárum jsme dokázali udolat soupeře v prvním domácím zápase 5:3 a v soutěži nám zaslouženě patří 1. příčka. Jedná se však o pořadí po pouhých dvou kolech soutěže. Tabulka zde. Ve třetím kole zajíždíme do Jihlavy, kde se utkáme s aktuálně druhým celkem tabulky.

Aktualizováno Středa, 18 Listopad 2015 00:44  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...