Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Caissa Třebíč C – Spartak Pelhřimov B 5 : 3 aneb přezimujeme v čele

Caissa Třebíč C – Spartak Pelhřimov B 5 : 3 aneb přezimujeme v čele

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 8
NejhoršíNejlepší 

Je za na námi čtvrté a také poslední kolo Krajské soutěže tohoto roku. Hostili jsme u nás v Třebíči zálohu Pelhřimova. Hostující družstvo z Pelhřimova se pohybuje ve středu tabulky, ale má na soupisce několik zdatných šachistů. Hned po té jak přijeli, bylo jasné, že soupeři přijeli oslabeni o hlavni opory. Ale přesto jsme soupeře nemohli podcenit.

Skóre utkání otevřel asi po hodině hry na 7 šachovnici Radek Kulovaný proti Pavlu Jurčekovi, kdy se domácí hráč bez respektu pustil do soupeře a neměl slitování. Náš hráč vyvíjel aktivně figury a poté co měl kombinacemi něco získat, tak se soupeř vzdal. Vedeme 1:0.

Ani ne 5 minut poté skončila i partie na 6 šachovnici (Vladimir Benda versus Zabloudil Luděk). Panu Bendovi se nedaří a potvrdilo se to i v této partii, kdy nebyl pro svého oponenta rovnocenným soupeřem. Soupeř našel v zahájeni korektní oběť, po které nebyla šance na záchranu partie - 1:1.

Na 8. šachovnici (Janák Libor versus Paťha Petr) domácí hráč hrál vyrovnaně celou partii a když partie přešla do rovné koncovky, tak dostal domácí hráč nabídku smíru. Libor se déle radil se mnou a domluvili jsme se na pokračování v partii. Domácí hráč vytvářel hrozby, ale hostující hráč vše kryl a nabídl znovu remízu. Dále jsem nechtěl našeho hráče trápit snahou o lámání remízové koncovky. 1,5:1,5.

4. šachovnice (Huňáček Jaroslav vs. Macháček Vladislav). Pan Huňáček celou partii hrál aktivně proti o něco slabšímu soupeři. Ve střední hře získal pěšce a zkušeně si svoji lepší pozici pomalu vylepšoval až do vítězství. Stav 3,5 - 1,5. Dále skončily v malém časovém rozmezí tři partie. Na 5. šachovnici (Myšička Stanislav vs. Alinger Jiří) pan Myšička hrál vyrovnanou pozici ve střední hře, poté přešel do lepší koncovky a bez velkých problémů vyhrál. 2,5 - 1,5.

1. šachovnice (Mezlík Stanislav vs. Miřátský Petr). Zde nejsilnější hráč našeho družstva ukázal, proč hraje první desku a využil toho, že soupeři přijeli  oslabeni o přední hráče. V partii pěknými kombinacemi přehrál soupeře a bez větších komplikací vyhrál. 4,5:1,5.

Dále jsem dohrál já na 2. šachovnici. Hned od začátku to byla velice zajímavá  partie, protože se hrála Dračí varianta Sicilské obrany. Soupeř se do mě pustil, ale donutil jsem ho aby mně odevzdal pěšce za útok. Bylo to těžké, ale ubránil jsem se a poté, co jsme se dostali do remízové koncovky, kdy jsem měl pěšce víc tak soupeř nabídl remízu. Říkal jsem si, že pozici neprohraji a tak jsem to tahal dále. Poté co ubíhal čas, jsem zjistil že to nejde vyhrát a tak jsme se domluvili se soupeřem na remíze. Stav 5:2 pro nás.

3. šachovnice (Bachan Lukáš vs Novotný Tomáš). Zde se objevila velice zajímavá partie, kdy oba soupeři hráli takticky. Když se partie nachýlila ke koncovce, tak Tomáš Novotný získal kvalitu. Přestože se Lukáš snažil najít odpověď, tak bohužel prohrál. Soupeř tak koriguje konečný výsledek utkání na 5:3 pro nás.

Jsem potěšen, že se nám povedlo vyhrát v posledním kole roku 2015. Stále vedeme tabulku zde. Hrajeme neohroženě o postup do vyšší soutěže. Dvě družstva v Krajském přeboru to by byla heroická výzva, jak říkají ve staré dobré Anglii heroic challenge. V lednu začínáme venkovním utkáním, za soupeře máme SŠK Cejle. Pokud tam prohrajeme, tak už nemůžeme věřit ničemu a nikomu.

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...