Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Talent Cup 2015

Talent Cup 2015

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Ve dnech 10.12 – 13.12. 2015 se konal v hotelu Petr Bezruč v Malenovicích (7 km od Frýdlantu nad Ostravicí) 9. ročník mezinárodního šachového turnaje Talent Cup, který pořádá Beskydská šachová škola. Ve třech věkových kategoriích, rozdělených do skupin A, B a C se prezentovalo celkem 156 mladých šachistek a šachistů.

Hotel Petr Bezruč se nachází v Beskydech, přímo pod Lysou horou, ve výšce 620 m.n. a nejlepší roky má již pochopitelně za sebou, nicméně pro potřeby turnaje byl naprosto dostačující. Jedinou nevýhodou bylo internetové a mobilní připojení, které fungovalo pouze občas, tak jsme si alespoň my starší zavzpomínali, jaké to byl před lety bez těchto vymožeností.

Z našeho klubu se turnaje zúčastnila Viktorka Michálková, která byla zařazena do turnaje B, v němž hrálo společně 45 chlapců a děvčat, kteří změřili své síly v 9. kolech turnaje hraného švýcarským systémem, tempem 2 x 45 minut + 30 sekund za tah na partii. Dle aktuálního ELO byla třebíčská hráčka nasazena jako číslo 31 a jak je vidět z infa o hráči, odvedla výkon přibližně na své výkonnosti. V konečném pořadí ji zisk 4 bodů stačil na 30. příčku (tedy o jedno místo „vylepšila“ své nasazení) a turnaj hrála na výkon 1.137, což je o málo lépe než její aktuální ELO. Na serveru ChessTalker si můžete přehrát partii ze 4. kola proti Alici Habinové, která skončila nerozhodným výsledkem. Celkové výsledky turnaje pak naleznete zde.

4. kolo a partie Alice Habinová - Viktorie Nela Michálková

V závěrečném kole byl soupeřem Viktorky Tomáš Adámek z BŠŠ

Cogito, ergo sum

Aktualizováno Neděle, 20 Prosinec 2015 20:35  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...