Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Jsme nejlepší blicaři na Vysočině

Jsme nejlepší blicaři na Vysočině

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Posledním šachovým podnikem roku 2015, kterého se naši členové masověji zúčastnili, byl 26.12. krajský přebor jednotlivců i čtyřčlenných družstev v bleskové hře ve Žďáru nad Sázavou hraný současně jako memoriál Josefa Chalupy. V tradičně přátelské a uvolněné vánoční atmosféře bojovalo o body  celkem 55 jednotlivců a 7 družstev.

V družstvech se nám zejména díky vynikajícímu individuálnímu výkonu Petra Buchníčka podařilo zvítězit a ve složení Petr Buchníček, Petr Walek, Roman Bradáč a Jan Tesař získat pro Caissu další titul krajského přeborníka. S odstupem jednoho bodu byla druhá Náměšť nad Oslavou, třetí skončil se ztrátou 2,5 bodu Žďár A. V jednotlivcích Petru Buchníčkovi nestačil ani zisk 14 bodů ze 17 kol na prvenství, stejný počet bodů a lepší pomocné hodnocení měl vítězný Viktor Žiigo z Gordigu Jihlava. Třetí skončil s 12,5 bodu Štěpán Seidl z Gambitu Jihlava.

Individuálního úspěchu dosáhl v kategorii do 20 let i Petr Walek, který v ní s 9,5 bodu skončil druhý za u nás hostujícím kapitánem céčka Tomášem Košutem. Zbytek výpravy tentokrát žádnou díru do šachového světa neudělal, ale myslím, že vzhledem k atmosféře turnaje i perfektní práci organizátorů nikdo rozhodnutí zúčastnit se jej nelitoval.

Veškeré podstatné informace získáte zde.

Aktualizováno Sobota, 02 Leden 2016 22:51  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...