Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články O Perníkovou chaloupku

O Perníkovou chaloupku

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 9. ledna pokračovala Liga Vysočiny mládeže již v pořadí třetím turnajem, jehož pořadatelem byl Dům dětí a mládeže v Náměšti nad Oslavou. Ředitel DDM Petr Krátký přivítal 39 mladých šachistů a šachistek v nových prostorách DDM na Žerotínově ulici.

Menší počet účastníků jde zřejmě na vrub nepřízně počasí, neboť ráno postihla některé části Vysočiny ledovka. Ta však nezabránila účasti tří třebíčských hráčů, a to bratrů Tomáše a Ondřeje Zelených a Viktorky Michálkové. Turnaj byl sehrán na sedm kol, švýcarským systémem, tempem 20 minut na partii pro každého hráče a jeho výsledky budou započteny na ELO listinu ČR pro rapid šach.

Celkovým vítězem turnaje se stal Michal Krč z Gambitu Jihlava se 6,5 body, ale ani naši hráči nezůstali stranou. Tomáš Zelený uhrál 5,5 bodu a skončil v celkovém pořadí na 3. místě, ovšem stal se vítězem kategorie H16 a kromě zlaté medaile si přivezl domů pečenou perníkovou chaloupku, určenou pro vítěze. Viktorka Michálková získala 4 body, v celkovém pořadí skončila na 18. místě, ovšem i ona se stala vítězkou své kategorie D12 a získala zlatou medaili a perníkovou chaloupku. Třetí náš zástupce Ondřej Zelený po výborném začátku pokazil závěr turnaje a se 3 body skončil na 23. místě, v kategorii H 12 to stačilo na 7. místo. Konečné pořadí turnaje si můžete prohlédnout zde, pořadí v jednotlivých katagoriích pak na tomto místě.

Informaci o turnaji a spoustu fotek můžete najít rovněž na stránkách pořadatele.

Tomáš Zelený - vítěz kategorie H16 a třetí v celkovém pořadí

Ve 2. kole porazil Ondřej Zelený Aleše Havelku z Gambitu Jihlava

Ve 3. kole přehrál Viktorku Petr Sklář z klubu Active SVČ Žďár n.S.

Tomáš a Viktorka se zlatými medailemi na krku

Všichni vítězové jednotlivých kategorií

V sobotu 9. ledna pokračovala Liga Vysočiny mládeže již v pořadí třetím turnajem, jehož pořadatelem byl Dům dětí a mládeže v Náměšti nad Oslavou. Ředitel DDM Petr Krátký přivítal 39 mladých šachistů a šachistek v nových prostorách DDM na Žerotínově ulici.
celý článek
Menší počet účastníků jde zřejmě na vrub nepřízně počasí, neboť ráno postihla některé části Vysočiny ledovka. Ta však nezabránila účasti tří třebíčských hráčů, a to bratrů Tomáše a Ondřeje Zelených a Viktorky Michálkové.  Turnaj byl sehrán na sedm kol, švýcarským systémem, tempem 20 minut na partii pro každého hráče a jeho výsledky budou započteny na ELO listinu ČR pro rapid šach.
Celkovým vítězem turnaje se stal Michal Krč z Gambitu Jihlava se 6,5 body, ale ani naši hráči nezůstali stranou. Tomáš Zelený  uhrál 5,5 bodu a skončil v celkovém pořadí na 3. místě, ovšem stal se vítězem kategorie H16 a kromě zlaté medaile si přivezl domů pečenou perníkovou chaloupku, určenou pro vítěze. Viktorka Michálková získala 4 body, v celkovém pořadí skončila na 18. místě, ovšem i ona se stala vítězkou své kategorie D12 a získala zlatou medaili a perníkovou chaloupku. Třetí náš zástupce Ondřej Zelený po výborném začátku pokazil závěr turnaje a se 3 body skončil na 23. místě, v kategorii H 12 to stačilo na 7. místo.
Konečné  pořadí turnaje si můžete prohlédnout zde http://www.chess-results.com/tnr203143.aspx?lan=5&art=1&wi=821, pořadí v jednotlivých katagoriích pak na tomto místě. http://www.kssv.cz/data/642/O_pernikovou_chaloupku_2016_Ceny_kategorii.xls
Aktualizováno Čtvrtek, 14 Leden 2016 15:37  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...