Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Pelhřimovský turnaj mládeže

Pelhřimovský turnaj mládeže

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

4. turnaj Ligy Vysočiny mládeže uspořádali v sobotu 23. ledna 2016 šachisté oddílu TJ Spartak, z.s. Pelhřimov. Hrací prostory poskytla stejně jako v loňském roce Vyšší odborná škola a Střední škola hotelová Pelhřimov. Turnaje se mohli zúčastnit hráči a hráčky narození v roce 2000 a mladší a do stovky účastníků chyběla pouze tři jména. Z našeho klubu se do města rekordů vypravili tentokrát pouze Viktorka Michálková a Tomáš Zelený, jehož mladší bratr Ondřej léčil doma virózu.

Turnaj byl sehrán jako obvykle švýcarským systémem tempem 2x20 minut na partii a na pořadu měl devět kol. Hrál se jeden společný turnaj a kromě celkového pořadí následovalo vyhodnoceni dle jednotlivých věkových kategorií. Naši mladí šachisté podali výborné výkony. Tomáš Zelený prohrál jedinou partii, a to s pozdějším vítězem Michalem Krčem z Gambitu Jihlava a se ziskem 7,5 bodu skončil na celkovém 2. místě v turnaji a zvítězil ve své kategorii H16, tedy hochů do 16 let. Zdařile mu sekundovala i Viktorka Michálková, která uhrála 6 bodů, což znamenalo umístění na 16. příčce celkového pořadí a rovněž vítězství v katagorii D 12, tedy dívek do 12 let.

Konečné pořadí po 9. kolech naleznete zde.

Tomáš Zelený si ve 2. kole poradil s Anetou Brabencovou z Humpolce

S Tomášem Vokounem ztratila Viktorka vyhranou pozici překročením času

Viktorie Nela Michálková (vpravo) a Aneta Brabencová

Tomáš a Viktorka se zlatými medailemi vítězů kategorií H16 resp. D12

Aktualizováno Neděle, 24 Leden 2016 22:51  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...