Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Jiskra Humpolec C - Caissa Třebíč D 2 : 3 aneb zasloužené vítězství

Jiskra Humpolec C - Caissa Třebíč D 2 : 3 aneb zasloužené vítězství

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 9
NejhoršíNejlepší 

V osmém kole RSZ jsme zajížděli do Humpolce a hráli proti tamnímu Céčku. Je to náš soused v tabulce, byla tedy šance dostat se o místo výše.

Na poslední šachovnici proti sobě nastupují dva mladí hráči, náš Tomáš Talaša a Aneta Brabencová. Partie je rychlá, podrobnosti proto nevidím. Dle slov Tomáše, udělal ještě před 20. tahem chybu a partie je ztracena. Prohráváme 0:1.

Poté s dlouhým odstupem končí boj na první šachovnici. Vláďovi Bendovi se nepodaří vyzrát na soupeře a prohrává. Partii jsem téměř neviděl, hraji opět pomalu, takže od šachovnice raději moc neodcházím. Prohráváme tedy 0:2 a moc nadějné to není.

Zbývající partie se však vyvíjí příznivě. Soupeř Davida Svobody na třetí šachovnici ztrácí kvalitu a po další nepřesnosti i figuru a musí vzdát. Snižujeme na 1:2.

Na druhé šachovnici se můj soupeř se komplikovanou hrou dostává pod tlak a ztrácí figuru. Pak si však vede zdatně a já nenacházím recept, jak výhodu figury zužitkovat. Dokonce ztrácím pěšce. Mému útok na postavení soupeřova krále se černý úspěšně brání a pokouší se i o vlastní útok. Zde však přehlédne pokrytí pole odtažením figury a po výměně střelce za dámu musí vzdát. Doplácí na svoji poměrně rychlou hru. V 37. Tahu mě zbývá 5minut a soupeři více jak hodina. Srovnáno 2:2.

Nejdéle trvá souboj Tomáše Zeleného na čtvrté šachovnici. Tomáš má již delší dobu materiální převahu dvou pěšců. I když se soupeř pokouší zastavit Tomášova volného pěšce, chybuje a po zisku dámy už není co hrát. Konečné vítězství je tedy naše: 3:2. Postupujeme o další příčku v tabulce zde na třetí místo.

Tomášův heroický výkon možno přehrát zde.

Aktualizováno Pondělí, 22 Únor 2016 19:36  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...