Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články X. ročník Humpoleckého turnaje mládeže

X. ročník Humpoleckého turnaje mládeže

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Nejen Hliník, ale 133 (sic!) mladých šachistů a šachistek se v sobotu 27.2. odstěhovalo do Humpolce, kde se v Základní škole Hálkova konal šestý ze série deseti turnajů Ligy Vysočiny mládeže v rapid šachu. Z Třebíče se dostavila standardní sestava Viktorka Michálková a bratři Zelení, přičemž na postu řidiče mě tentokrát vystřídal pan Zelený senior.

Turnaj byl sehrán za obvyklých podmínek, tedy 9 kol švýcarským systémem, tempem 15 minut na partii pro každého hráče. Série turnajů LVM se tedy překlopila do druhé poloviny a náš oddíl má ve hře stále dva adepty na titul krajského přeborníka, a to Tomáše Zeleného v kategorii H16 a Viktorku Michálkovou v kategorii D12, přičemž útok na zlatou medaili se jim tentokrát až tak nezdařil.

Ale po pořádku. Tomáš Zelený zaznamenal v turnaji dvě prohry. Sklonit krále musel před velmi silným Rudolfem Junem a nevyzpytatelným Janem Muzikářem a v posledním kole remízoval s Jakubem Halamou. Zisk 6,5 bodu stačil v kategorii H16 na bronzovou medaili a 10. místo v konečném pořadí. V celkovém hodnocení po šesti turnajích je Tomáš na druhém místě s minimální ztrátou na vedoucího hráče Jakuba Satrapu.

Viktorka Michálková bojuje stejně jako v loňském ročníku a titul krajské přebornice v rapid šachu s domácí Anetou Brabencovou. V loňském roce Viktorka titul vybojovala až v závěrečném turnaji a stejný scénář v boji o titul se dá očekávat i letos. Proto je vítězství (a tím zisk 40 bodů) v každém dílčím turnaji nesmírně důležité. Tentokrát měly hned čtyři hráčky v kategorii D12, a to Viktorka, Aneta Brabencová, Tereza Zachová a Nikola Kaňková, po osmém kole shodný počet 5 bodů a rozhodovalo se tedy až v kole závěrečném. Jako jediná zapsala výhru Aneta Brabencová, když její tři soupeřky shodně prohrály, a získala tak na domácí půdě zlatou medaili. Viktorka prohrála černými s Matějem Šedým, když získala sice dva pěšce, ale soupeř měl za ně silnou kompenzaci v podobě černého krále bez možnosti rošovat a poměrně zkušeně tak oplatil naší hráčce prohru z minulého turnaje. Stejně jako Tomáš brala Viktorka bronzovou medaili, byť ji na ni stačil zisk 5 bodů. V celkovém pořadí dělila 44. místo, v sérii LVM je pak druhá. Poslední náš zástupce Ondřej Zelený po slibném začátku doplatil na prohry v posledních dvou kolech. Nicméně i on dosáhl na 50% možných bodů a skončil v turnaji na 64. místě a v celkovém hodnocení po šesti turnajích je na velmi pěkném 9. místě. Konečné výsledky turnaje si můžete prostudovat zde a celkové pořadí Ligy Vysočiny mládeže naleznete zde.

Ve 2. kole Tomáš porazil Tadeáše Rubela Pejřimovského z Chotěboře

Ondřej Zelený byl po celou dobu ve výtečné náladě

Partie Viktorky se sympatickým Matějem Šedým z Havlíčkova Brodu

Tomáš a Viktorka skončili ve svých kategoriích na třetích místech

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Březen 2016 06:35  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...