Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Třebíčské šachování aneb komu se nelení, tomu se zelení...

Třebíčské šachování aneb komu se nelení, tomu se zelení...

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 16. dubna se v Třebíči uskutečnil již osmý ze série deseti turnajů Ligy Vysočiny mládeže, která se hraje jako přebor kraje Vysočina v rapid šachu mládeže ve věku do 16 let. Společnými pořadateli byli šachový klub Caissa Třebíč a Dům dětí a mládeže v Třebíči. Spanilou jízdu tentokrát předvedli domácí hráči Tomáš a Ondřej Zelení.

Ale pěkně popořádku. Na startu se sešlo celkem 54 mladých šachistů a šachistek, které čekalo 7. kol turnaje hraného švýcarským systémem, tempem 20 minut pro každého hráče na partii. Mezi startujícími byli rovněž čtyři hráči Caissy Třebíč (bratři Zelení, Viktorka Michálková a Tomáš Talaša) a dva hráči z DDM Třebíč (Štěpán Škarvada a Radim Kratochvíl).

Tomáši Zelenému vyšlo nedávno jeho první FIDE 1521 ELO bodů a úlohu jednoho z favoritů turnaje splnil beze zbytku. Získal 6,5 bodu ze 7 a uštědřil krutou porážku nejvýše nasazenému hráči Tomáši Vokounovi, kterého při plné šachovnici matoval střelcem. Tomáš se stal celkovým vítězem turnaje i kategorie H16.

Svému staršímu bratrovi zdatně sekundoval i jeho bratr Ondřej. Ten se v sehraných turnajích LVM dosud pohyboval spíše ve spodních polovinách tabulky, ale zcela jinak tomu bylo v třebíčském turnaji. Po 6. kolech měl skvělých 5 bodů a i přes prohru v posledních kole se zkušeným Patrikem Roseckým obsadil 5. příčku celkového pořadí a stříbrnou medaili bral v kategorii H 12.

Tak trochu stínu bratrů Zelených zůstala tentokrát Viktorka Michálková, která v turnaji zápolila s časovými tísněmi. V přímém souboji o první místo v kategorii D12 sice bez problémů porazila Karolínu Slámovou, ale zisk 4 bodů sice stačil na vítězství v kategorii D12, ale pouze na 21. příčku celkového pořadí. Tomáš Talaša se stejným počtem bodů skončil na 25. místě. Zástupce DDM Třebíč Štěpán Škarvada se 3 body dělil 40. příčku a Radim Kratochvíl se stejného kroužku skončil se dvěma body na 46. místě. Konečné pořadí po 7. kolech naleznete zde. Celkové výsledky LVM po 8. turnajích si můžete prostudovat zde.

Přestávku mezi skončením turnaje a vypsáním diplomů vyplnil taneční soubor Arabes z Třebíče, který se prezentoval čtyřmi tanečními vystoupeními, které měly mezi diváky z řad šachistů a jejich doprovodu velký ohlas. Zajímavostí bylo, že mezi tanečníky se představila i Viktorka Michálková, která před tím  odehrála šachový turnaj.

Pak již nastala dlouho očekávána chvíle, kterou bylo rozdávání pohárů, medailí, diplomů a věcných cen. Cenový fond zajistili třebíčská pobočka Waldviertler Sparkasse Bank AG, obchodní společnost Esko-T a notář Miroslav Michálek.

Zamyšlená Viktorka Michálková, vedle ní Tomáš Talaša

Paní Irena Zelená zapisovala výsledky jednotlivých partií

Jedinou remízu zaznamenal Tomáš Zelený s Patrikem Roseckým

Viktorka Michálková versus Markéta Šťávová

Ondřej Zelený (v modrém) se vezl na vítězné vlně

V posledním kole bratři Zelení obsadili první dvě šachovnice

Taneční soubor Arabes  a "paso doble"

Nejmladší tanečnice

Hádanka - poznej Viktorku:-)

Úspěšní  hráči Caissy Třebíč

Společné foto vítězů všech kategorií

Uprostřed stříbrný Ondřej Zelený

Na závěr obdrželi věcné ceny všichni zúčastnění

Aktualizováno Středa, 20 Duben 2016 21:57  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...