Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články TJ Jiskra Havlíčkův Brod B – ŠK Caissa Třebíč C 6,5 : 1,5 aneb výsledek horší než hra

TJ Jiskra Havlíčkův Brod B – ŠK Caissa Třebíč C 6,5 : 1,5 aneb výsledek horší než hra

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

V neděli 11. 12. 2016 jsme jeli do Havlíčkova Brodu celkem spokojeně. Většinou hráli hráči základní sestavy. Mohli jsme hrát vyrovnané utkání, nebo spíše měli jsme hrát ? Toť téměř Shakespearovská otázka být či nebýt ?

Dlouho také utkání docela vyrovnaně vypadalo. Na první šachovnici to také smírně dopadlo. V rovné pozici se soupeři - náš Standa Mezlíka a domácí Ivo Provazník – dohodli na remíze. Pak se vše, bohužel pro nás, začíná obracet ve prospěch soupeře. Na osmé šachovnici se zdá, že po rozpačitém zahájení, náš David Svoboda pozici ubrání, ale nedomyslí plány soupeřky Zuzany Podrázské a pod silným útokem vzdává.

Na mojí šesté a Liborově páté šachovnici nás soupeři postupně přehrávají. Já ztrácím příliš mnoho času hledáním neexistujícího matového útoku na královském křídle, soupeř, domácí kapitán Petr Nimmertondl, úspěšně útočí na křídle dámském a po několika drobných nepřesnostech přichází i zásadní chyba, ztráta figury a musím vzdát.

Stejně se vede i Liborovi. I jeho mladý soupeř Jakub Satrapa postupně přehrává a nezbývá než se vzdát.  Protože mezitím vzdává i Radek Kulovaný na čtvrté šachovnici, kde ho po chybě zdolal David Brož, prohráváme už 4,5 : 0,5 a je rozhodnuto.

Mirek Michálek na šesté šachovnici má spíše lepší pozici, ale jeho soupeř Jan Mottl nakonec remízu uhájí. Na třetí šachovnici se dlouho vyrovnaná partie domácího Jaroslava Linharta s Tomášem Košutem po Tomášově nepřesnosti překlápí do celkem jednoznačné koncovky pro domácího hráče a tak remízující Tomáš Zelený na druhé šachovnici pouze koriguje velmi nelichotivý výsledek na 6,5 : 1,5 pro domácí.

I když Tomáš měl ve svém útoku jisté šance, remíza je asi spravedlivá. Na několika šachovnicích jsme docela měli šance, ale tentokrát jsme nevyužili žádnou.  Z Havlíčkova Brodu tedy nakonec odjíždíme s výpraskem, který bych ještě v polovině utkání neočekával. Nezbývá než zabojovat v dalších kolech a přidat k našemu zatím jedinému vítězství několik dalších.

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...