Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Eurobit Pardubice - Caissa Pivovar Dalešice 2,5 : 5,5 aneb uragán na předních šachovnicích

Eurobit Pardubice - Caissa Pivovar Dalešice 2,5 : 5,5 aneb uragán na předních šachovnicích

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Konečně se nám letos podařil zápas podle našich představ a zabrali jsme. Domácí Eurobit Pardubice sice nastoupil bez své opory a bývalého mistra republiky a reprezentanta Eduarda Prandstettera, který se údajně vyvaluje na plážích na Tahiti, ale i tak se dal předpokládat vyrovnaný zápas.

Na prvních čtyřech deskách jsme měli papírovou převahu, na zbývajících ji měli domácí, takže kapitánova strategie byla jasná – vzadu udržet a vpředu se pokusit rozhodnout. Vyšla dokonale, byť domácí trochu pomohli. Z nepříliš pochopitelných důvodů nabídli již asi po 25 minutách na 5. a 6. šachovnici mně i Luboši Svíženskému soupeři remízu. Protože oba soupeři Jiří Hlavnička a Josef Sýkora jsou staří harcovníci s podstatně vyššími ratingy, nabídky jsme po krátké poradě oba akceptovali.

Poté jsme mohli sledovat, jak na prvních čtyřech deskách Petr Buchníček, Lukáš Karásek, Pepa Růžička a Vítek Veselý postupně své soupeře přehrávají. Všichni přetavili pěkné výkony ve zisk celého bodu, Vítek si dokonce zakombinoval a obětoval figuru a posléze i věž za matový útok. Petr Buchníček obětoval figuru na h3 jako v zápase proti Náměšti, tentokrát to však byla oběť vítězná.

Tomáš Zelený udržel na poslední desce obtížnou koncovku věží a nestejných střelců s pěšcem méně a jediná nehoda potkala Tomáše Košuta, který sice soupeře přehrál a získal materiální převahu věže a dvou lehkých figur proti dámě, ale v časové tísni nezvládl obtížnou obranu a ztratil rozhodující materiál. Partie zde. I tak je ale konečný výsledek krásný a znamená opuštění sestupového pásma. Příště hostíme silnou TJ Chotěboř, která vystřídala Eurobit na druhé příčce.

V tabulce zde se již všechna družstva z Vysočiny podívala nad čáru ponoru do nižší soutěže.

 

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...