Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Velké finále již tuto neděli aneb drama až do konce

Velké finále již tuto neděli aneb drama až do konce

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Co napsat o nepovedeném zápase ve Žďáru nad Sázavou ? Asi jen tolik, že velmi dobře začal, když po dvou remízách na prvním dvou deskách černými moc hezky vyhrál Tomáš Košut v této krásně vedené partii zde. Když přidal remízu i Leszek vypadalo to, že směřujeme k dalšímu vítězství. Poté se však naše koncepce zcela sesypala, když prohráli bílými Standa Mezlík a Tomáš Zelený. Rázem jsme tahali za kratší konec. Rosťa ve vrcholné časové tísni nechtěl riskovat zde, a tak jsem musel zachraňovat hubenou remízu 4-4 po 5 hodinách a 80 tazích. Což se mi nakonec povedlo, hold patří soupeři, který kladl neuvěřitelně tuhý odpor.

Soutěž tak dostala obrovský náboj, tabulku možno prohlédnout zde. Tuto neděli se blížíme do velkého finále. V domácím utkání přivítáme Humpolec a Světlá přivítá Havlíčkův Brod. Dá se předpokládat, že svou roli může hrát i celkové skóre. Prvním pomocným kritériem je celkové skóre, dále počet všech vyhraných partií (zatím vedeme vždy o dvě jednotky) a poté vzájemný zápas. Ten hraje ve prospěch našeho soupeře, ale je až třetím pomocným kritériem.

Závěrem zveme všechny příznivce na klíčový zápas v neděli od 10.00 hodin. Hrajeme ve třetím patře hotelu Atom, přijďte nás podpořit a možná už v neděli bude jisté, že ligová soutěž bude zachována pro Třebíč i v dalším roce. Držte nám palce !! Budeme se rvát jako vlci nakažení vzteklinou.

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...