Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Caissa Pivovar Dalešice – Polabiny C 2,5 : 5,5 aneb lídr soutěže nad naše síly

Caissa Pivovar Dalešice – Polabiny C 2,5 : 5,5 aneb lídr soutěže nad naše síly

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

V 8. kole jsme hostili vedoucí Polabiny C složené ze zkušených matadorů i mladých nadějí a překvapení se nekonalo. Hosté mající na každé desce značnou ratingovou převahu celou dobu vývoj zápasu kontrolovali a ani jednu partii neprohráli, což je základ úspěchu. Ligovou premiéru u nás jako host absolvoval Pavel Brož a premiéra se mu podařila, v zahájení soupeře přehrál a přinutil jej z pozice síly k přijetí remízy. Možná to byla trochu škoda, pozice nabízela možnost soupeře pořádně potrápit, ale napoprvé snahu hlavně neprohrát chápu.

Dlouho netrvala a stejně skončila i partie Leszka Ciešlaka, který černými spolehlivě vyrovnal a rovněž soupeři nedal důvody pro pokračování v boji. Pak se ale začalo zápasové počasí kazit. Vítek Veselý i Rosťa Štork ztratili ve střední hře materiál a Luboše Svíženského soupeř přehrál ve střední hře v těžko spočítatelných zápletkách. Bylo tak rozhodnuto a po kontrole se hrálo již jen o konečnou podobu výsledku.

Partie Tomáše Lampíře i moje skončily po vyčerpání všech možností remízami v pozicích v pozicích dáma plus pěšec proti dámě a jezdec plus 3 pěšci proti věži a jednomu pěšci. Nejtěžší úlohu na první šachovnici měl Pepík Růžička, kterého musím zase pochválit. Matěje Hrabuši s ratingem 2350 se nelekl a způsobil mu hodně starostí, jednu chvíli jsme již neviděli, jak by měl Pepíkovy hrozby odrazit. Nakonec se mu to s vypětím sil podařilo a partie skončila remízou opakováním tahů. Tato prohra příliš nemrzí, stále máme slušnou šanci na záchranu, rozhodnou zápasy s již sestupujícím Náchodem a v sestupových vodách namočenou Poličkou.

Rosťova partie zde.

 

Ligová premiéra Pavla Brože v dresu Dalešic

Aktualizováno Středa, 21 Únor 2018 22:13  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...