Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Caissa Třebíč D – Bystřice 0,5:4,5 aneb Novák odmítl kanára

Caissa Třebíč D – Bystřice 0,5:4,5 aneb Novák odmítl kanára

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Po úvodním úspěšném vystoupení v Oudoleni naše déčko ve druhém kole Regionální soutěže hostilo silnou Bystřici nad Pernštejnem. Favoriti tohoto utkání byli podle ELO jednoznačně hosté, takže náš tým neměl, co ztratit.

Dorazili jsme na místo určení a čekali, až dorazí hosté, nakonec se tak stalo necelé tři minuty před začátkem zahájení. Hostům nechyběl ani nejsilnější hráč Karel Krondráf, disponující elem 2170. Utkání začalo bez sebemenších komplikací. V úvodních zahájeních se nic zvláštního nedělo. První, kdo klopýtnul, byla Irena Zelená na třetí šachovnici, která hrála Anglickou proti Janu Pelánovi. Po ztrátě figury už soupeř chybu neudělal a Bystřice vedla 1:0.

Hned asi tři minuty na to vzdal na čtvrté šachovnici Ladislav Urban, který hrál černými proti Janu Danielovi. Ve hře čtyř jezdců zahrál náš hráč pár nepřesností a po ztrátě třetího pěšce náš hráč kapituloval, takže 2:0 pro hosty. Na první šachovnici bojoval Vladimír Benda proti silnému Karlu Krondráfovi. Chvílemi byla partie opravdu vyrovnaná, ale později hostující hráč zahrál tak, jak je pro hráče s tímto elem vhodné, oběť pěšce a poté chytnutá dáma a bylo to 3:0 pro hosty – ROZHODNUTO.

Na druhé šachovnici neuspěl ani Kamil Svoboda (Kapitán céčka), který hrál černými proti Pavlovi Klanicovi. Do 30 tahů se jednalo vcelku o vyrovnanou partii, ale poté náš hráč chyboval a musel vzdát. 0:4 a výsledek je už krutý.Jako poslední dohrávám já proti Janu Jelínkovi. Bílými hraji Italskou, kterou jsem doufám ještě nezapomněl. V partii mám vcelku navrch, mám i pěšce navíc, ale nakonec jsem nerad přijal remízu, kvůli pozici s pěšcem navíc a kvůli spěchu.

S Bystřicí prohráváme 0,5 : 4,5 a déčko bude mít šanci napravit situaci v dalším kole, kdy zajíždíme na horkou půdu neoblíbeného soupeře Sokol Jámy!

Aktualizováno Sobota, 24 Listopad 2018 22:15  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...