Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články TJ Žďár nad Sázavou „B“ – ŠK Caissa Třebíč „D“ 7 – 1

TJ Žďár nad Sázavou „B“ – ŠK Caissa Třebíč „D“ 7 – 1

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

V neděli 9. 1. 2011 bylo na pořadu 5. kolo Krajské souteže Vysočina ‒ východ. Naše „déčko“ vyráželo na Českomoravskou vrchovinu utkat se s „béčkem“ Žďáru nad Sázavou. Bitvy na jednotlivých šachovnicíh shrnul do článku kapitán mužstva Jarda Tellinger.

1. šachovnice: František Svoboda ‒ Vašut Karel. Zpočátku partie probíhala poklidně, ve střední hře docházelo k ostrým výměnám, kdy náš hráč útočil na soupeřova krále za pomoci oběti. Soupeř tento útok odrazil a náš hráč nakonec partii vzdal.

2. šachovnice: Bazala Vladimír ‒ Šimon Adam. Tato partie se od počátku hrála velice pozorně. Oba hráči se snažili najít nejlepší pokračování ve hře. Ve střední hře měl náš hráč lepší pozici, ale soupeř hrál velice přesně a dobře a nedovolil našemu hráči získat převahu. Nakonec partie skončila remízou.

3. šachovnice: Obršlík Jiří ‒ Sýkora Michal. Tato partie byla bojovná, náš hráč se snažil svou iniciativou přelstít soupeře a donutit jej kapitulovat. Soupeř úspěšně odrážel útoky. Nakonec partie skončila remízou.

4. šachovnice: Benda Vladimír ‒ Sýkora Milan. Odpočatou soupeř útočil na našeho hráče, ten se statečně bránil. Po menších chybách ve střední hře se dostal náš hráč pod tlak, kde ztratil figuru a nakonec partii prohrál.

Pohled na přední šachovnice

Pohled na přední šachovnice

5. šachovnice: Tellinger Jaroslav ‒ Petr Luboš. Moje partie byla zpočátku poklidná, soupeř získal iniciativu ve střední hře a já jsem se snažil o vyrovnání hry. Soupeřovo seskupení figur hrálo v jeho prospěch. Bránil jsem se dobře, ale přehlédl jsem soupeřovu léčku, kdy obětoval věž za jezdce a tím naboural moji obranu. Partii jsem vzdal.

6. šachovnice: Bachan Lukáš ‒ Straka Miloslav. Nejdelší partie dne. Hrála se skoro 5,5 hod. a téměř do posledního pěšce. Pěšcová koncovka byla velmi složitá a oba hráči si proměnili dámy. Soupeř měl ještě jednoho pěšce navíc. Tohoto pěšce proměnil ve druhou dámu a náš hráč vzdal.

7. šachovnice: Ševčík Zbyněk ‒ Bukáček Lubomír. Soupeř útočil na našeho hráče, ten se statečně bránil. Ve střední hře došlo ze strany našeho ráče k drobným chybám. Soupeř rozbil pěšcovou strukturu před králem a král měl omezený pohyb. Náš hráč pak přehlédl ústup krále a dostal mat.

8. šachovnice: Kovács Ivan ‒ Kodys Stanislav. Celkem ostrá hra. Oba soupeři bojovali s nasazením. Ve střední hře získal soupeř poziční i materiální převahu a partie skončila neúspěchem našeho hráče.

Pohled na bitvy na posledních šachovnicích

Pohled na bitvy na posledních šachovnicích

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Leden 2011 16:03  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...