Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home

TJ Sokol Jámy – ŠK Caissa „C“ 3 ½ :1 ½

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

TJ Sokol Jámy – ŠK Caissa „C“  3 ½ :1 ½   10.11.2019

Po roce jsme znovu vyrazili k utkání se Sokolem Jámy. Po loňské zkušenosti, kdy jsme zjistili, že jejich klubovna sídlí v budově bývalé staré školy, kde se topí kamny značky PETRA, jsem spoluhráčům doporučil vybavit se teplým čajem a také podsedákem na studenou židli J. K našemu překvapení v místnosti byla kamna nová, bylo vytopeno a o jednadvacátém století svědčilo také dřevo na topení naskládané v krabici od mikrovlnné trouby J. Začali jsme hrát ve snaze odčinit loňskou prohru.

Bohužel, na 5.šachovnici Štěpán Škarvada  přehlédl, že nemůže zabránit matu, protože si odkrývá jiný šach a už po hodině prohrál.

Na 1.šachovnici bojoval znovu po roce Vláďa Benda s domácím Prášilem, který postavou spíše než šachistu připomíná bojovníka MMA J. I šachy hraje silově a soustředěným tlakem dámy a obou věží na jednom sloupci donutil Vláďu ke ztrátě jezdce a poté už se nedalo hrát dál. 2 : 0 pro domácí.

V mojí partii na 2.šachovnici jsem také po roce hrál znovu se starším s bratrů Fousků. Před rokem jsme skoro po 4 hodinách remizovali a tak letos mi ve vyrovnané pozici navrhl Martin remízu už e 21 tahu.Já jsem ji nevzal a tak jsme se tahali další dvě hodiny, abychom se ve 43.tahu na remíze dohodli.

Na 3.šachovnici došlo na souboj kapitánů Kamila Svobody a domácího Petra Pelikána. Situace byla dlouho vyrovnaná, přesto se Kamil dostal pod tlak, který vedl ke ztrátě.Kamil se situaci snažil zachránit alespoň věčným šachem ,ale soupeř to zle vyhodnotil, situace se obrátila a Kamil vyhrál.

Nejdelší partii hrála nová akvizice našeho oddílu Tomáš Loucký, který u nás hostuje po návratu k aktivnímu šachu, protože pracuje na náměšťském letišti. Partie byla dlouhá a první 60 tahů hráli soupeři (Jan Fousek) 4 hodiny. Po urputném boji nakonec odehráli na dvou partiářích 83 tahů a Tomáš vzdal.

Znovu nám nebylo přáno v Jámách vyhrát, přesto já jsem si znovu rád prohlédl školní budovu starou přes 200 let, ve které se hrálo a která má stále svoje kouzlo, ikdyž se v ní teď hrají šachy nebo ping-pong.

Aktualizováno Úterý, 10 Prosinec 2019 15:05  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...