Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home

ŠK Světlá nad Sázavou B - ŠK Caissa Třebíč B 4,5-3,5 Béčko se po obrovské bitvě vrací bez bodu.

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Ve čtvrtém kole zajíždělo naše Béčko na půdu Světlé nad Sázavou, která po 3.kole držela 2.místo v tabulce. Navíc jsme zajížděli jen s polovinou základu, takže jsme neměli, co ztratit a doufali, že překvapíme.

1.šachovnice (0,5:0,5) - Jako první poměrně rychle skončila partie mezi Pavlem Brožem a Vláďou Uherem. Hráči se dostali do střední hry a po stejném uvažování se dohodli na remíze.

7.šachovnice (1,5:0,5) - Další dohraná partie následovala v souboji Tomáše Zvolánka a Vladimíra Bendy. Náš hráč byl v úvodu  aktivnější, ale v pozdější fázi podcenil královský gambit mladého soupeře a před hrozbou matu se náš hráč vzdal.

4.šachovnice (2,5:0,5) - Neuběhla ani minuta a dohrála se další partie. Ivan Kovács v souboji s Jaroslavem Procházkou udělal chybu hned v zahájení, kde byl kratší o dva pěšce. I přesto, že náš hráč bojoval, tak soupeř si náskok pohlídal a partii vyhrál.

5.šachovnice (3:1) - Další partii dohrává Pavel Novák. Jeho soupeř Jaromír Volanin mu ve střední hře nabídl remízu. Pavel dlouho přemýšlel, čekal, jak se budou vyvíjet partie u dalších šachovnic. I přesto, že Pavel zvažoval pokračovat, tak remízu nakonec přijmul. I přes pokračování by to remízou nejspíše stejně skončilo. Partie Novák - Volanin zde: http://www.chesstalker.com/cs/i5464sTcU2Ic

8.šachovnice (3:2) - Naději na nějaký bodový zisk nám dal Lukáš Bachan, který hrál s mladou nadějí Hanou Bártovou. Soupeřka Lukášovi nabídla ve střední hře remízu. Lukáš s odmítnutím pokračoval a soupeřka spáchala chybu, kterou náš hráč potrestal a snížil na rozdíl jednoho bodu.

6.šachovnice (3,5:2,5) - Další ukončená partie skončila mezi benjamínkem Danielem Srbou a Miloslavem Klemparem. Náš hráč se statečně bránil obležení mladého hráče, dokonce musel soupeř dostat čas za nemožný tah. I přesto to našemu hráči nevadilo, když se doslova dostal ze všech nástrah a vybojoval remízu.

3.šachovnice (4:3) - Další remíza se zrodila mezi Janem Čížkem a Tomášem Louckým, kde se partie dostala do střední hry, ve které se ovšem vítěz nenašel, takže se muselo rozhodnout v poslední partii.

Miloš Klempar a Pavel Novák bojují ve SvětléXXXX2.šachovnice (4,5:3,5) - Rozhodnout musela partie mezi Janem Čiplem a Standou Mezlíkem. Chvílemi se zdálo, že stojí Standa lépe, že by jsme mohli bod ze Světlé přivést, ale soupeř náš dojem uzemnil, když našel věčný šach a s tím už Standa nic nemohl dělat a musel přijmout poslední remízu, která nám body nakonec nepřinese.

 

Naše béčko bojovalo i bez poloviny základní sestavy, ale nakonec to na bodový zisk nestačilo. Budeme se muset zvednout v dalším kole, kde ovšem přijede lídr tabulky z Cejle a to bude určitě velmi těžký oříšek. Držte palce.

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...