Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč „D“ – TJ Spartak Třebíč 6 – 2

ŠK Caissa Třebíč „D“ – TJ Spartak Třebíč 6 – 2

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

V neděli 20. 2. 2011 se v 8. kole Krajské soutěže Vysočina – východ utkalo naše domácí „d-mužstvo“ proti též domácímu mužstvu TJ Spartak Třebíč. Zápas byl napínavý od samého začátku až do konce, kde se našemu družstvu podařilo s přehledem zvítězit 6 – 2. V celém článku popisuje Jarda Tellinger boje na jednotlivých šachovnicích.

1. šachovnice: František Svoboda – Richard Novotný. Velice bojovná partie. Oba hráči se snažili získat převahu v centru. Nakonec náš hráč dokázal získat převahu a partii vyhrál.

2. šachovnice: Stanislav Myšička – Petr Walek. Od začátku soupeř útočil na našeho hráče, který se ze všech sil bránil, ale kombinační hra soupeře byla skvělá. Náš hráč útokům podlehl.

3. šachovnice: Vladimír Bazala – Rostislav Štork. Velice těžká partie. Náš hráč do poslední chvíle vyčkával s rošádou, nakonec udělal krátkou rošádu. Soupeř se dobře bránil, ale i dobře útočil. Náš hráč díky skvělé kombinační hře vylákal soupeřova krále do středu hracího pole. Soupeř byl nucen krále neustále bránit až do pozice, kdy král již dále nemohl ustoupit a dostal mat.

4. šachovnice: Jiří Obršlík – Zdeněk Kenovský. Vynikající partie našeho hráče, který ve střední hře získal materiál a s touto výhodou v partii pokračoval až do vítězného konce.

5. šachovnice: Vladimír Benda – Tomáš Košut. Od počátku remízová partie. Vyrovnaná hra, kdy při přechodu do koncovky soupeř nabídl remízu, kterou náš hráč přijal.

6. šachovnice: Jaroslav Tellinger – Jitka Košutová. Moje partie byla od počátku těžká. Soupeřka hrála velice pozorně. Asi v 25. tahu mi nabídla remízu. Jelikož ostatní hráči v týmu na tom v té chvíli nebyli jednoznačně na výhru, rozhodl jsem se v partii nadále pokračovat a remízu jsem odmítl. Pozice na šachovnici byla vyrovnaná do chvíle, kdy soupeřka udělala taktickou chybu a získal jsem tempo navíc. Měl jsem také dva pochodující pěšce za podpory věže, které nemohla zastavit. Jelikož by soupeřka dostala mat, tak partii vzdala.

7. šachovnice: Lukáš Bachan – Leoš Novotný. Oba hráči velice dlouho přemýšleli nad každým tahem. Dostali se tím do časové tísně, kdy ani jeden z hráčů již nezapisoval, pouze tahal figurami. Proto došlo k rekonstrukci partie, při které bylo zjištěno, že soupeř nestihl odehrát 40. tahů za dvě hodiny. Proto partii prohrál na čas.

8. šachovnice: Zbyněk Ševčík – Jaroslav Tenkl. Remízová partie. Náš hráč se usilovně snažil přehrát soupeřův nebezpečný útok. Partii se mu podařilo udržet ve vyrovnané pozici a partie skončila remízou.

Aktualizováno Pondělí, 21 Únor 2011 11:18  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...