Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články ŠK Caissa Třebíč C - TJ Náměšť nad Oslavou C 3,5 : 1,5 aneb Ivan se pomstil!

ŠK Caissa Třebíč C - TJ Náměšť nad Oslavou C 3,5 : 1,5 aneb Ivan se pomstil!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Hurá, je to tady. Po dvou letech se opět rozjíždí sezóna. Všichni jsme byli natěšeni obzvlášť, když naše céčko čekala premiéra v nové hrací místnosti v bývalém kině Moravia Sputnik, které se nachází na ''nebezpečné'' Smrtelné ulici.

 

V úvodním kole Regionální soutěže jsme hostili Céčko Náměště nad Oslavou. Před týdnem se snažilo bojovat naše béčko na hřišti soupeře, kde jsme neuspěli s místním béčkem 6:2, tak jsme se snažili soupeři porážku oplatit. Motivace tedy rozhodně nechyběla.

 

Úvodní proslovy našeho kapitána Kamila Svobody právě skončily a tak jdeme hurá do akce.

 

Úvodní hodina skončila a jdeme do vedení! Na druhé šachovnici hraje náš Ivan Kovács proti Matějovi Zezulovi. Tito soupeři se překvapivě potkali právě před týdnem v Náměšti, kde uspěl hráč soupeře, ale tentokrát se role otočila. Soupeř se nebál a šel do Ivana královským gambitem, ale po několika tazích se musel po nepřesnostech bránit. Ivan po zisku pěšce začal tlačit a po chvíli získává figuru a soupeř tedy partii vzdal. Pomsta dokonána, 1:0.

 

Po pár minutách se dohrálo i na páté šachovnici, kde hrál náš remízový král Miloslav Klempár s mladým Davidem Žažou. Náš hráč stál v zahájení Italské hry skvěle, měl velký tlak na královské křídlo, kam mířily tři figury, ale soupeř se zuby nehty ubránil a nakonec partie skončila nečekaně remízou, 1,5:0,5.

 

A bylo ještě lépe, protože na první šachovnici v souboji veteránů hrál náš Vláďa Benda proti Vilémovi Feldláblovi. Hrála se Anglická hra, kterou má náš hráč nacvičenou... Ovšem ve střední hře se musel náš hráč bránit tlaku n dámském křídle a nadějně to nevypadalo, ale soupeř zahrál obrovskou hrubku, po které nechal figuru a bylo hotovo. Výhra je blízko... 2,5:0,5

 

Na čtvrté desce hrál náš kapitán Kamil Svoboda proti mladé naději Martinovi Policarovi, s kterým jsem se utkal v poslední sezoně v Pelhřimově... I zde se hrál královský gambit... Ovšem zde hrál mladý soupeř velmi přesně a stál i lépe, ovšem později se zdálo, že má Kamil tlak na královském křídle, ale to byla pouze předtucha, partie skončila remízou a stav je již 3:1 a to znamená, že výhra nás nemine...

 

Jako poslední jsem dohrával tedy já na třetí šachovnici, kde byl můj soupeř Josef Žák... Rozehrál jsem svůj oblíbený Londýn, kterým moc neprohrávám, tak jsem se snažil vsadit na jistotu... Ve střední hře jsem stál mírně lépe ovšem pokračování jsem nenašel, naopak měl šance i soupeř... I přesto, že soupeř odmítl za rozhodnutého stavu dvakrát remízu, tak partie jinak nedopadla, nakonec o pár tahů později přijímám remízu a přidávám remízu na konečných 3,5:1,5...

 

Hurá, premiéra v nové místnosti vyšla na výbornou a připsali jsme si úvodní tři body do tabulky... Ovšem v dalším kole nás čeká velmi těžký oříšek, kde dorazí do Smrtelné ulice nepříjemná Bystřice. Držte palce!

 

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...