Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Sokol Bedřichov „C“ – ŠK Caissa Třebíč „D“ 2 – 6

Sokol Bedřichov „C“ – ŠK Caissa Třebíč „D“ 2 – 6

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

V neděli 6. 3. 2011 se v 9. kole Krajské soutěže Vysočina – východ utkalo třebíčské „d-mužstvo“ proti domácímu družstvu TJ Sokol Bedřichov, kde se našemu družstvu podařilo s přehledem zvítězit 6 – 2. V celém článku popisuje Jarda Tellinger boje na jednotlivých šachovnicích.

1. šachovnice: František Svoboda – Petr Vyhnanovský. Zpočátku vyrovnaná partie, ve střední hře se soupeř snažil o převahu v centru. Náš hráč se snažil útočit na soupeřova krále. Tento útok se nezdařil. Soupeř získal iniciativu, poziční převahu a dále i materiální převahu a náš hráč vzdal.

2. šachovnice: Vladimír Bazala – Jakub Skořepa. Tato partie skončila remízou. Od zahájení až do střední hry každý z hráčů hrál velmi přesně, pozorně a vyrovnaně. Náš hráč remízu nabídl a soupeř přijal.

3. šachovnice: Jiří Obršlík – Tomáš Skořepa. Velmi rychlá partie, opět končící remízou.

4. šachovnice: Vladimír Benda – Štěpán Chadim. Velice těžká partie až do posledního pěšce. Od počátku se každý z hráčů snažil vytvořit poziční převahu. Po ostrých výměnách ve střední hře přešla hra do věžové koncovky, kdy náš hráč měl pěšce navíc. Tohoto pěšce nakonec proměnil v dámu a soupeř vzdal.

Muži bojují proti mládeži

Muži bojují proti mládeži

5. šachovnice: Jaroslav Tellinger – Jiří Růžička. Moje partie probíhala poklidně až do chvíle, kdy jsem přehlédl hrozící vazbu na moji dámu. Nakonec jsem to ustál. Soupeř pak udělal hrubou chybu. Na poslední řadě jsem sebral věž a zároveň dal mat.

6. šachovnice: Lukáš Bachan – Jan Straka. Náš hráč ve střední hře získal převahu, dále i materiální převahu a s přehledem vyhrál.

7. šachovnice: Zbyněk Ševčík – Erik Martínek. Náš hráč si vytvořil velký tlak na soupeřova krále v centru. Dobrou kombinační hrou krále zmatoval.

8. šachovnice: Alois Pokorný – Arnold Stavovský. Tato partie byla od počátku úspěšná pro našeho hráče. Dobrou kombinační hrou získával neustále větší a větší převahu nad soupeřem a s přehledem partii vyhrál.

Boje na 7. a 8. šachovnici

Boje na 7. a 8. šachovnici

 

Aktualizováno Pondělí, 07 Březen 2011 12:18  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...