Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články MČR 4-členných družstev aneb když se čtyři perou, pátý se směje

MČR 4-členných družstev aneb když se čtyři perou, pátý se směje

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Původně jsem tento článek chtěl pojmenovat „řekni mi kolik je cen, a já ti povím, kolikátí skončíme“, ale nepřišlo mi vhodné sdělit závěr hned v nadpise. Tedy popořadě. Na populární pardubické týmové soutěži se našemu klubu ani tak nedaří, jako spíš líbí, a proto pravidelně vysíláme hned 2 týmy. Ten „můj“, ač papírově možná o malinko silnější, nese obvykle název Caissa Třebíč B, což není kvůli matení nepřátel, ale proto, že písmeno A má dlouhodobě pronajato Vláďa Uher… :-)

Složení týmu se nám letos ladilo ještě obtížněji, než v minulosti. Tvrdé jádro zůstalo beze změny, tj. Petr Pisk, já a Eva Kulovaná, po posilách jsme se ale museli rozhlédnout pořádně zeširoka. Po různých peripetiích, nedůvěryhodných příslibech, mlhavých náznacích a nečekaných zvratech se nám až díky zoufalému inzerátu našeho nedobrovolného týmového manažera Petra Piska v jedné nejmenované sociální síti podařilo stabilizovat kádr už několik hodin před ukončením prezentace. I vyztužili jsme náš tým dvěma sympatickými, a jak se později ukázalo i velmi bojovně naladěnými mládenci, Jirkou Adámkem z Ostravy a Filipem Umancem z Prahy. A byla to skutečně dobrá volba! Pravda, nováčci v našem týmu se zpočátku trochu podivovali, proč hrají za klub, jehož členem není nikdo z přítomných a který nám na účast nijak nepřispívá, ale po mém příjezdu jsme si toto politováníhodné nedorozumění rychle vysvětlili…

O průběhu turnaje nemohu moc referovat, neb jsem se zúčastnil jen posledních 24 hodin, statisticky erudované čtenáře tedy odkážu na oficiální výsledky. Zde pouze objasním, že zatímco v loňském ročníku vypsal pořadatel pouze 5 cen, takže jsme (pochopitelně) obsadili hezké 6. místo, letos se, bohužel, pořadatel rozhodl přidat ještě ceny na 6.-8. místě, což nás v konečném zúčtování logicky odsoudilo až na nehezkou 9. příčku. Přitom na „bednu“ bylo tak blízko! Stačilo, abych v poslední partii celého turnaje dotáhl do úspěšného konce přivyhranou koncovku, ale to se mi, jako již tradičně (pamětníci jistě vzpomenou můj památný souboj s Petrou Kišovou, tehdy možná ještě Polákovou), nepodařilo. A protože jak náš souboj s týmem OAZA Praha, tak na vedlejším stole probíhající souboj Polabin s Jičínem, skončily 2:2, dopadlo vše tak, jak to ve švýcaru obvykle bývá – na přední příčky se „odnikud“ vynořily týmy, kterým se úspěšně podařilo kompletně vyhnout turnajové špičce a hlavně, vyhrát v posledním kole… Tak snad se nám povede překročit svůj stín příště!

Aktualizováno Sobota, 21 Červenec 2012 14:21  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...