Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Úvod šachové olympiády poněkud rozpačitý...

Úvod šachové olympiády poněkud rozpačitý...

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

napsala WGM Eva Kulovaná ve své první zprávě o účasti družstva žen na šachové olympiádě v Istanbulu. Eva zatím nastoupila ve třech zápasech, když v prvním kolech porazila WFM Olivii Smith (2022 Wales), ve druhém remízovala s WFM Real Pereyra Diana Carime (2075 Mexiko) a v kole čtvrtém uhrála cenou remízu s GM Tatiana Kosintseva (2530 Rusko).

V pondělí 27.8. naše výprava nabrala směr Istanbul. Bydlíme na kraji Istanbulu kousek od letiště. První večeře probíhala poněkud chaoticky a navíc spousta hráčů musela čekat dlouhou frontu. Další den už fronta nebyla, ovšem trochu mě zklamal výběr jídel. Zahájení prvního kola začalo asi s 20 minutovým zpožděním i přes pravidlo nulové tolerance, protože všichni hráči museli projít přes dvě kontroly a pořadatelé zajistili pouze jeden vstup. Úvodní kolo jsme vyhráli 4-0 s Walesem. Druhý den se vyřešily problémy se vstupem a tak další kolo začalo včas. Tentokrát nás docela potrápili Mexičanky. Po divokém průběhu jsem pouze já remizovala a ostatní děvčata vyhrála. Protože jsem hrála dvě dlouhé partie, tak jsem další kolo dostala volno. Holky dokázaly porazit favorizované Rumunky, tak nás dneska čekalo Rusko. Bohužel na našem hotelu začaly komplikace s internetem. Je to trochu nepříjemné, protože často dlouho čekáme na losování a nasazení na jednotlivá kola.

před zahájením zápasu s Mexikem

Aktualizováno Sobota, 01 Září 2012 10:48  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...