Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Na výletě po Istanbulu

Na výletě po Istanbulu

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Eva Kulovaná poslala na náš web další krátkou zprávu ze šachové olympiády v Istanbulu. Dnes naše ženy sice prohrály s Vietnamem (Eva měla volno) ale v průběžném po 6. kole jsou na solidním 26. místě. Zítra budou jejich soupeřkami šachistky Indonézie.

Ve 4. kole jsme narazily favoritky s Ruska. Svedly jsme s nimi docela vyrovnaný zápas. Dohrávala jsem jako vždy poslední. S mladší ze sester Kosintsevových jsem získala v časovce pěšce, avšak soupeřka se velice dobře bránila a udržela remízu. Nakonec jsme tedy prohrály 1-3. Následoval volný den, kdy většina výpravy zavítala na výlet lodí po Bosporu. Cestou tam jsme pluli po evropské části a cestou zpět po asijské části. Bylo docela větrno, ale zážitek to byl nezapomenutelný. Mohli jsme si prohlédnout nejznámější památky Istanbulu jako je Modrá mešita nebo Hagia Sophia. Cestou přes město jsme nakoupili spoustu suvenýrů ve stáncích. Bohužel největší z tržišť s příznačným jménem Velký bazar bývá v neděli zavřený. Po volném dni nás čekal nepříjemný soupeř z Vietnamu. Nejhorší na přípravě je, že každá vietnamská hráčka má minimálně tři až čtyři jména. Já jsem dostala naštěstí volno, tak jsem tento problém nemusela řešit.

Naše reprezentantky před mešitou Hagia Sophia. Zleva Karolína Olšarová, Kristýna Havlíková, Eva Kulovaná a Kateřina Němcová

Aktualizováno Pondělí, 03 Září 2012 21:00  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...