Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Jaroslav Tenkl slaví 35. narozeniny

Jaroslav Tenkl slaví 35. narozeniny

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Když došlo v loňském roce k hromadnému přestupu šachistů Spartaku do ŠK Caissa Třebíč, přišly kromě známých šachových koryfejů i zcela nové tváře. Mezi ně patřil Jarda Tenkl. Jako hráč bez ratingu byl zařazen do "E" družstva, kde v Krajské soutěži uhrál velmi slušných 5 bodů ze 7 partií a čtyřikrát nastoupil i za družstvo "C" v Krajském přeboru, kde byl úspěšný z 50%. Po sezóně mu byl vypočten rating 1702 body, který Jarda jistě hodlá nadále navyšovat. Přijmi od kolegů z klubu přání všeho nejlepšího a nechť Tě provází štěstí a mysl veselá! A nyní již krátký medailonek oslavence.

Jmenuji se Jaroslav Tenkl a 13. září oslavím pětatřicátiny. Narodil jsem se v Třebíči, kde i celý svůj život bydlím. Pracuji jako uzenář v řeznictví ve Starči. Tato profese mě nejen živí, ale i baví. Vedle celé řady mých oblíbených aktivit jako jsou kuželky, četba, obdivování krás přírody, starost o chatu a její přilehlý pozemek, jsou mojí velikou zálibou šachy. Naučili mě je hrát kamarádi na jednom divokém večírku. Bylo mi tenkrát kolem 16 let, ale už tehdy jsem věděl, že to nebude jen krátkodobý románek. Zanedlouho přišla na řadu i trocha teorie a jak se patří i šachové hodiny. Nejraději si je zahraji s kamarády u pivka, kde je člověk mnohem víc uvolněnější a otevřenější i stylu hry, který by si v soutěži dovolit nemohl. Před dvěma roky jsem se stal členem Spartaku a o rok později přestoupil do Caissy. Letos mě vyšlo ELO, se kterým jsem ani náhodou nepočítal. Bylo to velmi příjemné a snad mě to nakopne i k dalším úspěchům na 64 polích. Krásu šachové hry pomalu odhaluji i mému šestiletému synovi Martinovi a doufám, že si je zamiluje stejně jako jeho otec.

Plně soustředěný Jaroslav Tenkl v zápase proti Velké Bíteši

Aktualizováno Středa, 12 Září 2012 21:07  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...