Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Závěrečná zpráva z šachové olympiády

Závěrečná zpráva z šachové olympiády

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Naše členka Eva Kulovaná připravila pro webové stránky třetí a zároveň poslední zprávu z Istanbulu. Podrobné hodnocení účasti našeho ženského i mužského družstva naleznete například na webu Novoborského šachového klubu. Pokud si chcete přehrát několik partií Evy z olympiády, klikněte na Partie na Chess Talker! Děkujeme za zpravodajství a fotky.

Závěr nevyšel úplně podle představ

V 7. kole jsme se utkaly s nevyzpytatelnou Indonésií. Nastoupily proti nám mladé holky, ale rozhodně šachy hrát uměly. Karolína brzo prohrála se soupeřkou, které ještě neměla FIDE ELO, ale hrála velice dobře. Naštěstí nás podržela Katka s Kristýnou. Poté ovšem přišel smolný zápas proti Bulharsku. Nepodařilo se mi zopakovat výsledek s loňského Mistrovství Evropy družstev a po boji jsem prohrála s bývalou mistryní světa Stefanovou. Kristýna bohužel nedokázala vyhrát nadějnou koncovku a tak jsme těsně prohrály. Jakoby se pak smůla přenesla i na další kolo s Rakouskem. Kristýna vyhrála a Katka remizovala. Zbývaly poslední dvě partie. Karolína bránila pozici bez figury. Já jsem se snažila za každou cenu vyhrát, až jsem úsilí přehnala a místo věčného šachu jsem zahrála chybu a prohrála jsem. Po dvou prohrách jsme očekávaly nějakého slabého soupeře, ale večer jsme se nestačily divit. Dostaly jsme Slovenky, které v té chvíli měly o bod více. Nadějně rozehraný zápas jsme nedotáhly do vítězného konce a pouze jsme remizovali. Naštěstí jsme v posledním kole vyhrály s Brazílií, i když já jsem prohrála. Nutno ale dodat, že moje soupeřka si uhrála normu WGM. Nakonec jsme obsadily slušné 27. místo (byly jsme nasazené 23.).

Na šachovém profilu Evy na ChessTalkeru, který naleznete zde, si můžete přehrát její partie z této olympiády.

WGM Eva Kulovaná hájila první šachovnici

Pohled do hracího sálu

Aktualizováno Pátek, 14 Září 2012 16:10  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...