Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Začíná šachová sezóna

Začíná šachová sezóna

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Příští týden vystřídá léto podzim, a to je neklamným znamením, že se naplno rozběhnou soutěže družstev. Pro náš klub bude nadcházející sezóna o to zajímavější, že po dvaceti letech budeme hrát druhou nejvyšší soutěž - 1. ligu!

V nastávající sezóně z důvodů kolize termínů, kdy tři (!) družstva nám budou hrát vždy ve stejném termínu, jsme sestavili pouze čtyři týmy, přičemž všechy budou hrát pod názvem našeho hlavního sponzora RHEA. Astronom Rosťa Štork jistě ví, že jde o název měsíce planety Saturn viz foto, ale v daném případě jde o holding firem zabývajících se zemědělskou výrobou.

První družstvo ŠK Caissa RHEA Třebíč "A" bylo v 1. lize nalosováno do "moravské" skupiny východ, která nemá jasného favorita postupu. Cílem je hrát v poklidném středu tabulky bez záchranářských starostí, což ovšem díky vyrovnanosti soutěže nemusí být snadné. Tým posílil o GM Petra Veličku a dvojici mezinárodních mistrů Davida Kaňovského a Petra Piska, stejně jako v loňské sezóně budou na soupisce tři cizinci IM Marián Kantorík, FM Jaromír Bednář a KM Martin Lednický. Zbytek sestavy tvoří třebíčtí hráči a je velmi potěšitelné, že mezi ně patří i reprezentantka WGM Eva Kulovaná.

Další dvě družstva ŠK Caissa RHEA Třebíč "B" a ŠK Caissa RHEA Třebíč "C" budou hrát Krajský přebor Vysočiny. Základ sestavy "B" družstva je tvořen hráči, kteří v tomto družstvu hráli i v loňském roce ve 2. lize, novými tvářemi jsou KM Stanislav Věchet, jeden z nejlepších brněnských šachistů, který se do Třebíče vrací rovněž po 20 letech, tentokráte na hostování a druhým hostem je GM ICCF Jan Židů, kmenový hráč klubu Stavby mostů Praha. Družstvo "C" tvoří výhradně domácí hráči. "B" tým bude usilovat o návrat do 2. ligy, "C" družstvo může být důležitým pomocníkem.

Pachatelé se vracejí na místo činu a KM Stanislav Věchet (na snímku vpravo vedle Jana Tesaře) do Třebíče!

Jan Židů je nejen korespondenčním GM ale i top ambasadorem plzeňského pivovaru

Zajímavě sestaveným se jeví tým ŠK Caissa Třebíč "D", který do Krajské soutěže povede FM Oldřich Sedláček, když záda mu budou krýt vždy bojovně naladěný Leszek Ciešlak a do Náměště zapůjčený Petr Walek, velký talent třebíčského šachu. Zbytek sestavy tvoří zkušení hráči střední generace, doplněnými mladými bratry Sukanými a benjamínky klubu Honzíkem Šabackým a Viktorkou Michálkovou.

Viktorka Michálková bude trénovat pod vedením GM Petra Veličky

Aktualizováno Sobota, 15 Září 2012 16:08  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...