Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Happy birthday Evo!

Happy birthday Evo!

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

28. října slavíme nejen Den vzniku samostatného československého státu, ale své narozeniny i členka našeho šachového klubu WGM Eva Kulovaná, která patří dlouhodobě mezi naše špičkové šachistky a reprezentantky. Eva pro naše webové stránky připravila krátký výčet svých úspěchů a pokud máte zájem přehrát si spoustu jejich partií, klikněte zde.

Zbývá ještě dodat, že v letošním roce úspěšně ukončila studia na chemické fakultě VUT v Brně a získala titul Ing. Všechno nejlepší k 25. narozeninám a další šachové úspěchy přejí kolegové z klubu. Nechť Tě provází štěstí a mysl veselá!

Se šachy jsem začala v 6 letech, kdy jsem navštěvovala šachový kroužek v Třebíči. Brzy jsem přestoupila do Náměště nad Oslavou, abych mohla hrát mládežnické soutěže. Prvního výraznějšího úspěchu jsem dosáhla na MČR dívek do 10 let, kde jsem obsadila 2.místo kvůli horšímu třetímu pomocnému hodnocení. Ten rok jsem se zúčastnila prvního Mistrovství Evropy mládeže, které se konalo v Estonsku. Poté jsem začala trénovat s GM Petrem Veličkou. O 2 roky později jsem vyhrála MČR do 12 let a zúčastnila jsem se poprvé Mistrovství světa mládeže ve Španělsku. Celkem jsem se zúčastnila 4 ME mládeže a 2 MS mládeže. V prvního výraznějšího úspěchu na mezinárodní scéně jsem dosáhla spolu se Soňou Pertlovou na ME juniorských družstev v Srbsku, kde jsme po boji obsadily 2.místo. V roce 2005 jsem poprvé hrála na ME družstev žen ve Švédsku. O rok později jsem vyhrála MČR žen. Od roku 2007 jsem pravidelnou účastnicí na ME družstev a Šachové olympiádě. V tom samém roce jsem získala titul WIM a o rok později titul WGM. Největšího úspěchu v týmových soutěžích jsme dosáhly na ME družstev žen v Srbsku, kde jsme obsadily 7.místo.

Netradiční společné foto Evy s GM Alexandrou Kosteniuk

WGM Eva Kulovaná a GM David Navara

Eva na Mistrovství Evropy v Srbsku

a na turnaji CZECH OPEN v Pardubicích....

Sněženky a Machři, Mariánské Lázně 2011 - zleva IM Michal Konopka, IM Mariya Muzychuk, WGM Eva Kulovaná a WGM Natalia Pogonina

Eva a šéfredaktor Šachového týdeníku Pavel Matocha

Aktualizováno Středa, 07 Listopad 2012 23:50  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...