Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články O jihlavský koláč

O jihlavský koláč

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 10. listopadu uspořádali Dům dětí a mládeže Jihlava a šachový klub Gambit Jihlava první ze série devíti turnajů Liga mládeže Vysočiny "O jihlavský koláč", který byl zároveň hrán jako přebor kraje Vysočina mládeže v rapid šachu. Šlo již o 18. ročník turnaje, který na start přilákal 88 mladých šachistů.

Náš šachový klub měl hned čtyřnásobné zastoupení. V kategorii H 16 to byl Adam Sukaný, v kategorii H 12 Petr Čácha, v kategorii H 10 Jan Šabacký a v kategorii D 10 Viktorie Nela Michálková. Zatímco Adam je zkušený borec, který hraje i soutěže družstev dospělých, pro Petra Čáchu a Honzu Šabackého šlo o jejich první turnaj, přičemž Petr se stal naším členem doslova před několika dny. Turnaj byl hrán tempem 15 minut na partii, švýcarským systémem na 9. kol s tím, že ze zvlášť vyhlašovali vítězové jednotlivých kategorií.

Před Adamem Sukaným stojí zleva Honzík Šabacký, Petr Čácha a Viktorka Michálková

Nejlepšího umístění dosáhnul ziskem 6,5 bodu Adam Sukaný, který skončil na 9. místě a se svým umístěním nebyl úplně spokojen, protože s ELO ratingem 1398 byl ve startovní listině třetím nasazeným hráčem. Dvě prohry ve čtvrtém a pátém kole jej připravily o lepší umístění.

Adam Sukaný

Petr Čácha i Honza Šabacký získali shodně po 4 bodech a i když ve svých kategoriích na medailové pozice nedosáhli, odvedli velmi slušné výkony. Petr dosud hrál jenom s tatínkem nebo na internetu, Honzíka společně s Viktorkou trénuje od září GM Petr Velička.

Petr Čácha

Honzík Šabacký (v zeleném tričku)

Nejvíce spokojená asi odjížděla Viktorka Michálková, která uhrála 3 body, které ji ovšem v kategorii D 10 (ač věkem patří do D 8) stačily na 2. místo a kromě věcných cen a diplomu si domů odvezla jeden z jihlavských koláčů.

Viktorka Michálková

Z Německa poslal blahopřejnou SMS i trenér GM Petr Velička :-)

Celkový výsledky turnaje naleznete zde.

Aktualizováno Pondělí, 12 Listopad 2012 22:27  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...