Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Viktorka dovezla z Havlíčkova Brodu stříbro

Viktorka dovezla z Havlíčkova Brodu stříbro

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

V pátek 30. listopadu uspořádali Krajský šachový svaz Vysočina a PRIBINA - TPK spol. s r.o. otevřený šachový turnaj pro mládež, který se konal ve velkém hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě. Turnaj byl hraný tempem 15 minut na partii a přilákal na start 110 mladých šachistů ve věku do 16 let.

Do místa konání turnaje jsme odjeli s malým zpožděním, neboť těsně před plánovaným odjezdem mi zavolal klient z Prahy (proč ne, vždyť byl pátek - pracovní den) a ještě jsem musel řešit pracovní záležitosti. Tato skutečnost a téměř samá červená na křižovatkách v Jihlavě znamenala, že osádka mého vozu - dcera Viktorka a její tréninkový kolega Honzík Šabacký zmeškala první kolo turnaje. Do hracího sálu jsme sice vešli ještě během úvodních projevů a Jirka Siebenbürger mi vysvětlil, že první kolo už má nalosované a jejich dosazení by mu rozhodilo los následujících kol. Takže pro naše mladé šachisty zahájil turnaj až druhým kolem.

Viktorka se po nevydařeném účinkování na Mistrovství Čech v Hrdoňově chtěla herně rehabilitovat a celkem se jí to podařilo. V osmi kolech získala 3,5 bodu, když většina jejich soupeřů a soupeřek byla starší než ona a v samostatně hodnocené kategorii D 10, do níž bude patřit ještě celé tři roky obsadila druhé místo a přivezla domů kromě diplomu a věcné ceny dle vlastního výběru (plyšový krokodýl) stříbrnou medaili. Honzík Šabacký uhrál o půl bodu méně a vzhledem ke větší konkurenci chlapců ve své kategorii H 10 na stupně vítězů nedosáhnul.

Konečné výsledky turnaje naleznete zde.

Viktorka ve 2. kole turnaje

A Honzík v tomtéž kole

GM Petr Velička se svými svěřenci

Radost z druhého místa

Spoustu dalších fotek z turnaje naleznete zde:

Aktualizováno Středa, 05 Prosinec 2012 10:57  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...