Šachový klub Caissa Třebíč

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home Články Vyškovská rošáda

Vyškovská rošáda

Email Tisk PDF
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 19. ledna uspořádal Sportovní klub Vyškov ve spolupráci s MKS Vyškov a pod záštitou města Vyškova VIII. ročník šachového turnaje pro děti a mládež „Vyškovská rošáda“, který se hrál ve třech věkových kategoriích. Skupina „A“ turnaj špuntů pro věkovou kategorii 2005 a mladší, skupina „B“ turnaj mladších žáků ročník 2001 a mladších a skupina „C“ turnaj starších žáků a dorostenců ročník 1995 a mladší.

Naše výprava se celá vešla pohodlně do mého auta (o němž bude ještě zmínka) a sestávala z mé dcery Viktorky, Honzíka Šabackého a Petra Čáchy, když každý z nich se zúčastnil turnaje v jiné věkové kategorii. Protože pořadatelé naplánovali zahájení prvního kola až na 10.30 hodin, mohli jsme z Třebíče pohodlně vyjet až v 8.30 hodin. Cesta i přes nepřízeň počasí proběhla celkem v pohodě a děti si ji rozdělily na dvě části. Po cestě do Vyškova většinu jízdy debatovali na téma koho budou „volit“ ve druhém kole prezidentské volby a při zpáteční cestě se věnovali sledování kultovního seriálu „The Simpsons“ z mobilního telefonu. Turnaj se hrál v samém centru Vyškova v Besedním domě a nutno říci, že pořadatelé v čele s Radkou Slepánkovou se zhostili svých rolí na výbornou. Nyní tedy jak se dařilo našim mládežníkům. Nejvíce spokojená odjížděla Viktorka Michálková, která v sedmikolovém turnaji uhrála 4 body a kromě ceny (tradičně si vybrala plyšáka) a diplomu pro nejlepší dívku, brala cenu i za celkové 4. místo v turnaji, kam ji vyneslo nejlepší pomocné hodnocení mezi čtyřbodovými hráči. Prakticky celý turnaj totiž odehrála na prvních stolech. Konečné pořadí turnaje „A“ zde.

Viktorka vítězí

Nejlepší dívka, první dva hoši a hlavní pořadatelka

V kategorii mladších žáků nás reprezentoval Honzík Šabacký, na kterém bylo vidět menší tréninkový výpadek. Honza totiž kromě šachů hraje závodně (a velmi úspěšně) baseball, kde v kategorii družstev mladších žáků obsadil třebíčský tým na Mistrovství České republiky druhé místo! Tří uhrané body Honzíkovi stačili mezi padesáti účastníky na konečné 37. místo. Náš mladíček trochu doplácí na příliš rychlou a tudíž i zbrklou hru, neškodilo by se nad pozicemi více zamyslet. Výsledná tabulka turnaje „B“ zde.

Baseballista a šachista Honzík Šabacký

V kategorii starších žáků se tentokrát nedařilo Petru Čáchovi, který získal pouze dva body a to jeden z nich ještě z důvodu lichého počtu účastníků bez hry. Petr doplácí na velmi malou herní praxi, protože trénink pouze s počítačem nestačí. Naštěstí se nyní objevila možnost kvalitního tréninku, tak uvidíme nakolik ji Petr využije. Výsledky „C“ turnaje naleznete zde.

Sympatický student víceletého gymnázia Petr Čácha

A nyní ještě zmínka o mém autě z úvodu článku. Zatímco jsme se celý den věnovali šachu, nějaký nenechavec odmontoval z mého auta, stojícího na placeném parkovišti originální disk ze zadního kola, připevněný pěti velkými a řádně utaženými šrouby ke kolu. No comment...

Aktualizováno Neděle, 20 Leden 2013 20:24  

Podporují nás

NOBEL SYSTEM – informační a redakční systémy, elektronické obchody, webové stránky, internetový marketing, IT poradenství a školení, grafické návrhy

Poslední aktualita

Tento víkend bude v Brně patřit šachu. Vše začne v sobotu 4.6.2016 tradičními Bleskovkami Zdeňka Páska, na jejichž pravidelnost každou první sobotu v měsíci si už všichni zvykli. Tedy jen zopakuji, že místem konání je již rok čajovna Utopia na Divadelní 3 (bývalé kino Kapitol na Malinovského náměstí, jedna tram zastávka z Hlavního nádraží nebo pěšky) a s ním rovněž již víceméně tradiční začátek od 10.00. Příjemný cenový fond, 6 - 10 cen dle počtu účastníků, vklad 50,-Kč.

Celý článek...